Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

13 yaşındaki çocuğa tecavüze beraat: ‘Tecavüzcüler yargı eliyle aklanıyor’

13 yaşındaki çocuğa tecavüze beraat: ‘Tecavüzcüler yargı eliyle aklanıyor’


Siirt Pervari’de çocuğa yönelik tecavüz suçundan yargılanan failler Abdülhamit Ş. ve Hüseyin T. hakkında ‘delil yetersizliği’ gerekçesiyle beraat kararı verildi. Karara tepki gösteren Yeşil Sol Parti Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, ”Bir kez daha tecavüzcüler, tacizciler yargı eliyle aklanmış oldu.” dedi.

Siirt’in Pervari ilçesinde bir çocuğa 2 yıl boyunca sistematik tecavüzde bulunan Abdülhamit Ş. ve Hüseyin T.’nin yargılandığı davanın karar duruşması, Siirt 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

SAVCILIK MÜTALAASINI TEKRARLADI

Umut gazetesinde yer alan habere göre, savcılık, 5 Ekim’de görülen duruşmada sanıkların “nitelikli cinsel istismar” suçundan cezalandırılmasına dair verdiği mütalaasını tekrarladı. Çocuğun avukatları, mütalaaya katıldıklarını belirterek, faillerin cezalandırılması talebinde bulundu. Ardından söz alan fail avukatları da mütalaaya iştirak etmediklerini ve tutuklanma taleplerinin reddedilmesini istedi.

AİLE SİNİR KRİZİ GEÇİRDİ

Mahkeme verdiği kısa aranın ardından faillere dönük delillerin yetersiz olduğunu belirterek, beraat kararı verdi. Duruşmada kararın açıklanması ardından çocuğun annesi sinir krizi geçirdi.

ADALET İNANCI SARSILDI

Alınan karar karşı Siirt Barosu Çocuk Hakları Komisyonu karara ilişkin açıklama yaptı. Açıklamada konuşan avukat Sibel Güneş Tardu, “Savcılığın cezalandırma istemi içeren mütalaasına rağmen mahkemece kamu vicdanını sızlatan, istismar zihniyetini koruyan bir karar verilerek, cinsiyetçi eril bir yaklaşımla mağduru suçlayıcı beyanlar dikkate alınmıştır. Bu haliyle toplumun adalete olan inancı sarsılmıştır” dedi.

KARARA İTİRAZ EDİLECEK

Çocuğun 13 yaşında nitelikli cinsel istismara maruz bırakıldığını dile getiren Tardu, “Mağdurun yaşadığı coğrafya ve şartlar düşünüldüğünde mahkemece mağdurun beyanlarına itibar edilmemesi, istismarcıların korunması diğer istismar mağdurlarının sessizliğe bürünmesine sebebiyet verecek niteliktedir” şeklinde konuştu.

Karara itiraz edeceklerini dile getiren Tardu, “Verilen karara karşı Siirt Barosu Çocuk Hakları Komisyonu olarak istinaf kanun yoluna başvuracağımızı ve dosyanın takipçisi olmaya devam edeceğimizi kamuoyuna bildiririz” diye belirtti.

BEŞTAŞ: ‘‘TECAVÜZCÜLER YARGI ELİYLE AKLANIYOR’’

Beraat kararına tepki gösteren Yeşil Sol Parti Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, ‘‘Bir kez daha tecavüzcüler, tacizciler yargı eliyle aklanmış oldu. 2 yıl boyunca istismarda bulunan 65 ve 35 yaşındaki kişiler serbest ama çocuk hâlâ devlet korumasında ve sevgi evinde tutuluyor. Bu adaletsizliği ve kararı kabul etmiyoruz.’’ ifadelerini kullandı.

Siirt Pervari’de 13 yaşında zihinsel engelli bir çocuğun istismara uğradığı raporlarla sabit olduğu halde failler Beraat etti.

2 yıl boyunca istismarda bulunanlar (65 ve 35 yaş) serbest ama çocuk hala devlet korumasında ve sevgi evinde tutuluyor. Bu adaletsizliği ve kararı… pic.twitter.com/PaFllf2Tri

— Meral Danış Beştaş (@meraldanis) October 22, 2023

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇


Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version