Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Yunanistan ikinci kez sel felaketiyle karşı karşıya

Yunanistan ikinci kez sel felaketiyle karşı karşıya

Yıkıcı Daniel Fırtınası’nın Yunanistan’ın 16 kişinin ölümüne yol açmasından sadece üç hafta sonra, Elias Fırtınası’nın getirdiği sağanak yağmur Yunanistan’ın orta kesimlerini vurdu, liman kenti Volos’ta ve Eğriboz adasında sokakları, evleri ve işyerlerini su bastı.

Tesalya bölgesinde başta Volos olmak üzere Pilio, Larisa ve Farsala’da evler, iş yerleri, tarım arazileri ve yollar, sular altında kaldı, birçok yol heyelan sonucu trafiğe kapandı. Fırtına Volos’u o kadar şiddetli bir yağmurla vurdu ki şehir ve banliyölerindeki su seviyesi birkaç saat içinde hızla yükseldi. Yakındaki bir dere taşarak sele katkıda bulundu.

Yoğun yağış nedeniyle Volos’un büyük bir kısmına elektrik verilemedi. Volos Hastanesi’ni bir kez daha su bastı ve Sivil Koruma Birimi, Volos’ta bulunanların cep telefonlarına gönderdiği acil mesajda, sokağa çıkılmaması uyarısında bulundu. .Yetkililer tüm araçların yollara çıkmasını durdurdu.

EĞRİBOZ’DA HELİKOPTER DENİZE DÜŞTÜ

Yunanistan’ın başkenti Atina’nın doğusundaki kuzey Eğriboz’da özel bir helikopter denize düştü ve bir arama kurtarma operasyonu başlatıldı. Kazaya neyin sebep olduğu hemen anlaşılamadı. Reuters’a konuşan bir sivil havacılık yetkilisi, “A-109 tipi özel helikopter, içinde en az bir kişi ile Volos şehrine gidiyordu” dedi.

Yunanistan İtfaiyesi bugün yaptığı açıklamada, Elias Fırtınası’nın dünden beri etkili olmasından bu yana 250’den fazla kişinin bölgeden tahliye edildiğini ve şu ana kadar 1200 yardım çağrısı aldıklarını söyledi. (DIŞ HABERLER)

Kaynak:
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version