Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Yeşil Sol Parti’de tecride karşı topyekun mücadele kararı

Yeşil Sol Parti’de tecride karşı topyekun mücadele kararı


ANKARA – Yeşil Sol Parti’nin MYK toplantısında, PKK Lideri Abdullah Öcalan’a dönük mutlak tecridin kırılması için “topyekun mücadele” kararı alındığı öğrenildi. 

 

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi’nin (Yeşil Sol Parti) Merkez Yürütme Kurulu (MYK) dün toplandı. Toplantıda, partinin yeni ismi için Kongre Hazırlık Komisyonu’na Demokratik Halklar Partisi (DHP) ve Özgür Yaşam Partisi (Özgür Parti) isimlerinin öneri olarak sunulacağı kararlaştırıldı. 

 

Toplantıda ayrıca, PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın 9 Ekim 1999 tarihinde Suriye’den çıkarılmasıyla startı verilen ve 25’inci yılını geride bırakan uluslararası komplonun yıl dönümünde tecride karşı topyekun mücadele kararı alındığı öğrenildi. MYK’de, 31 aydır haber alınamayan PKK Lideri Öcalan’a dönük tecridin, Kürt sorununda çözümsüzlük, savaş konsepti ve çoklu krizlerin derinleşmesine neden olduğu tespitinde ortaklaşıldı. 

 

Söz konusu gündemle bağlantılı partinin Eş Sözcüleri Çiğdem Kılıçgün Uçar ve İbrahim Akın ile tüm milletvekillerinin katılımıyla Meclis’in açıldığı 1 Ekim’de açıklama yapılması kararlaştırıldı. 

 

‘KESİN ÇÖZÜM İÇİN MÜCADELE’ VURGUSU 

 

Yeşil Sol Parti’nin kongre gündeminin, “Çözüm bekleyen değil, kesin çözüm için mücadele eden” vurgusuyla PKK Lideri Abdullah Öcalan’a dönük tecridin kaldırılması, Kürt sorununda demokratik çözüm, yeni anayasa ve yerel seçimler olacak. Parti, kongre sonrası yerel seçimler için çalışmalara başlayacak. 

 

FEDERE KURDİSTAN’A ZİYARET

 

Öte yandan partiden bir heyetin, kongre öncesi Federe Kurdistan Bölgesi’ni ziyaret edeceği ve buradaki siyasi parti ve sivil toplum örgütlerini kongreye davet edeceği öğrenildi. 

 

MA / Selman Güzelyüz

 

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version