Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Yeni akciğer kanseri aşısı ölümleri yarı yarıya azaltacak

Yeni akciğer kanseri aşısı ölümleri yarı yarıya azaltacak


Fransız biyoteknoloji şirketi Ose Immunotherapeutics, geliştirdiği kanser aşısının bazı akciğer kanserlerine yakalanan kişilerin ölüm riskini yüzde 41 oranında düşürdüğünü duyurdu.

Tedopi adlı aşının piyasaya sürülmesinden önceki son adım olan faz 3 klinik çalışma sonuçları Annals of Oncology dergisinde yayınlandı.

Euronews’in haberine göre, Terapötik faydalarının değerlendirildiği bu fazda aşı, en yaygın akciğer kanseri türü olan ve genellikle kemoterapi ve radyasyon tedavisine daha az duyarlı ilerlemiş küçük hücreli dışı akciğer kanseri (NSCLC veya adenokarsinom) hastalarına yapıldı.

Çalışmaya dokuz Avrupa ülkesi ve Amerika Birleşik Devletleri’nden, tümü diğer tedavilere direnç göstermiş toplam 219 hasta katıldı. Bu hastalardan 139’una Tedopi aşısı yapılırken geri kalan 80’ine ise kemoterapi tedavisi uygulandı.

BioNTech’in kanser aşısı da umut oldu

BioNTech’in üzerinde çalıştığı a.ıda da cilt ve kalın bağırsak kanseri tedavisinde önemli gelişme sağlandı. Tedopi alan hastaların kemoterapi alanlara kıyasla yaşam kalitelerinin ve hayatta kalma oranlarının arttığı gözlemlendi.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version