Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Yargıç halkı mahkeme salonundan çıkardı: Ünlü İngiliz zoolog onlarca köpeği istismar ettiğini kabul etti

Yargıç halkı mahkeme salonundan çıkardı: Ünlü İngiliz zoolog onlarca köpeği istismar ettiğini kabul etti


Önde gelen bir İngiliz timsah uzmanı ve akademisyen, köpeklere yönelik tecavüz, işkence ve öldürmeyi içeren 56 suçlamayı kabul etti. Avustralya medyasının bildirdiğine göre BBC ve National Geographic yapımlarında çalışmış önde gelen Adam Britton, Nisan 2022’de tutuklanana kadar 42’den fazla köpeğe işkence etti ve onları istismar etti. Avustralya’nın Darwin kentinde yaşayan 51 yaşındaki zoolog, pazartesi günü Kuzey Bölgesi Yüksek Mahkemesi’ne çıkarak suçlamaları kabul etti ve ayrıca çocuk istismarı materyallerine erişmek ve bunları iletmekle ilgili dört suçu da kabul etti.

YARGIÇ HALKTAN MAHKEME SALONUNU TERK ETMESİNİ İSTEDİ

Zooloji alanında doktorası bulunan 51 yaşındaki Britton, Charles Darwin Üniversitesi’nde akademik bir pozisyonda bulunarak uzmanlığıyla dünya çapında bir üne kavuşmuş ve hatta deneyimli yayıncı David Attenborough’u “Life in Cold Blood” belgeselinin bir bölümünü kendi arazisinde çekerken ağırlamıştı.

Baş Yargıç Michael Grant, 39 köpeğin ölümüyle sonuçlanan suçun “ancak grotesk bir zulüm olarak tanımlanabileceğini” söyledi ve savcı Marty Aust tarafından ayrıntılı suçlamalar okunmadan önce halktan, güvenlik personelinden ve gazetecilerden mahkemeyi terk etmelerini istedi. Yargıç, “Bu gerçekler, sadece grotesk ve sapkın zulüm eylemleri olarak tanımlanabilecek, yüzleştirici ve üzücü ve benim değerlendirmeme göre sinir krizine neden olma potansiyeline sahip materyaller içeriyor” dedi.

EVCİL HAYVANLARINI BIRAKMAK İSTEYENLERİ MANİPÜLE EDİYORDU

Mahkeme Britton’ın hayvanlara ve özellikle de köpeklere karşı “sadist bir cinsel ilgisi” olduğunu dinledi. Britton, kendi köpeklerine işkence yapmanın yanı sıra, Darwin bölgesindeki şüphelenmeyen evcil hayvan sahiplerinden de hayvan tedarik ediyordu. Savcı Aust mahkemeye şunları söyledi: “Çoğu seyahat ya da iş nedeniyle hayvanlarını gönülsüzce vermek zorunda kalan köpek sahipleriyle hayvanlarının velayetini almak için pazarlık yaparken sık sık yakınlık kuruyordu.” Bu kişiler eski evcil hayvanlarıyla ilgili bilgi almak için Britton’a ulaştıklarında ise onlara “yalan hikayeler” anlatıyor ve eski fotoğraflar gönderiyordu.

Gerçekte Britton, işlediği suçların görüntülerini takma isimlerle internette paylaşmadan önce, arazisinde bulunan ve mahkemenin “işkence odası” olarak adlandırdığını duyduğu kayıt ekipmanlarıyla donatılmış bir nakliye konteynerinde hayvanlara kötü muamelede bulunuyordu. Britton daha sonra bu olayların videolarını internette yayınlıyor ve çocuk istismarı materyallerine de buradan ulaşıyordu.

18 AY İÇİNDE İSTİSMAR ETTİĞİ 42 KÖPEKTEN 39’U ÖLDÜ

Böyle bir video sonunda Kuzey Bölegsi polisine iletildi ve polis Britton’ı Nisan 2022’de tutukladı. Tutuklanmasına kadar geçen 18 ay içinde istismar ettiği 42 köpekten 39’u öldü. Britton tutuklanmasından bu yana cezaevinde göz hapsinde tutuluyor ve 13 Aralık’ta ceza duruşması için mahkemeye geri dönecek. (DIŞ HABERLER)

Kaynak:
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version