Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Xwebûn ‘Berhema 12’ê Îlonê’ manşetiyle çıktı


AMED – Xwebûn gazetesinin 195’inci sayısı “Berhema 12’ê Îlonê” manşetiyle çıktı. 

 

Kürtçe yayın yapan haftalık Xwebûn gazetesinin 195’inci sayısı “Berhema 12’ê Îlonê (12 Eylül ürünü)” manşetiyle çıktı. Gazete manşetinde PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın 12 Eylül ve AKP için yaptığı değerlendirmelere yer verdi. 12 Eylül Askeri Darbesi’ne dair Amed 78’liler Derneği Başkanı Ahmet Ertak ile yapılan röportaja yer aldı. 

 

PKK Lideri Abdullah Öcalan üzerindeki tecride dair gazeteye konuşan Özgürlük İçin Hukukçular Derneği (ÖHD) İzmir Şube Eşbaşkanı Şükran Öztürk ile yapılan röportaj sürmanşetten verildi. Gazetenin kadın sayfasında ise İran’da katledilen Jîna Emînî’nin ölüm yıldönümünde “Kadın, yaşam, özgürlük” felsefesiyle büyüyen direniş üzerinde duruldu. 

 

Gazetenin üçüncü sayfasında kadın ve çocuklara yönelik işkencelere dair ÖHD Amed Şube yöneticilerinden Zeynep Karayılan ve İnsan Hakları Derneği (İHD) Amed Şube Başkanı Ercan Yılmaz’dan alınan görüşlerle hazırlanan haber yer aldı. Gazetenin 6 ve 7 sayfalarında ise Dicle Fırat Gazeteciler Derneği (DFG) Eşbaşkanı Serdar Altan’ın gazeteciler üzerindeki baskılara dair kaleme aldığı yazı ile yazar Zinar Ronî’nin “örgütlülük” üzerine kaleme aldığı yazı yer aldı. 

 

Gazetenin Kirmanckî sayfasında da AKP-MHP iktidarının Rojava ve Başurê Kurdistan’daki saldırıları üzerinde duruldu. Kültür-sanat sayfasında ise küçük dengbej Muhammed Taha Erkan’ın hikayesi ile Amed Şehir Tiyatrosu’nun Eylül ayı programı kapsamında Duhok Tiyatrosu’nun “Kulav û Peyk” oyuncularından Mustafa Reber ile yapılan röportajlar yer aldı. Reber, röportajında Kürtlere uygulanan zulmü kabul etmeyerek, mücadele edilmesi gerektiği mesajını verdi. 

 

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version