Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Wêjegeh Amed Eylül programını açıkladı

Wêjegeh Amed Eylül programını açıkladı


AMED – Eylül programını açıklayan Wêjegeh Amed, Bavê Nazê’yi ağırlamaya ve Wêjegeh Gerok’la üç farklı şehirde edebiyat etkinliklerine hazırlanıyor.  

 

Wêjegeh Amed, Eylül ayı programını açıkladı. Wêjegeh Amed Eylül’de Bavê Nazê’yi ağırlamaya ve Wêjegeh Gerok’la üç farklı şehirde edebiyat etkinliklerine hazırlanıyor.  

 

Kürt edebiyatı yazarı Bavê Nazê, bu ay Amed ve Mêrdîn’de olacak. 8 Eylül saat 20.00’de Mêrdîn’deki Mawa Kitap’ta, 9 Eylül saat 16.00’da Wêjegeh Amed’de, Ibrahîm Xort’un modere edeceği söyleşiler yapılacak.

 

 ‘EV DÜŞKÜNÜ BAZI RÜZGARLAR’

 

Yine Abdullah Aren Çelik,  Mehmet Mahsum Oral ile son kitabı “Ev Düşkünü Bazı Rüzgarlar” üzerine söyleşisi de, 24 Eylül saat 16.00’da Wêjegeh Amed’de olacak. 

 

2021 yılında dijital altı buluşmayla edebi ve kültürel anlamda özgün metinlerden oluşan Belongings antolojisi için de söyleşiler düzenlenecek. 3 dilli  (Samice, Kürtçe ve İngilizce) yayınlanan Antoloji yazarlarının katılımıyla Amed, Mêrdîn ve Wan’da eşzamanlı bir araya gelecek, sürecin ve metinlerin anlattıklarını değerlendirecek.

 

30 EYLÜL’DE BİRÇOK YERDE TANITIM

 

30 Eylül saat 16.00’da Lal Laleş ve Seçkin Arslan Wejegeh Amed’de Zeynep Yaş, Hatice Kamer ve Dilawer Zeraq ile “Welatekî Pir Dûr-Uzak Bir Ülke”; Ramazan Kaya Nînova Dance and Theatre’da Sami Hezil ile “Çîroka Me-Bizim Hikâyemiz”; Mem Wenda Mawa Kitap’ta Salih Agir Qoseri ile “Gotinên Rastîyê- Hakikat Sözleri” söyleşileri için bir araya gelecek.

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version