Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Wagner, Mali’deki uçak kazasında savaşçılarının öldüğü iddiasını reddetti

Wagner, Mali'deki uçak kazasında savaşçılarının öldüğü iddiasını reddetti

Rus paralı asker şirketi Wagner’in savaşçılarının bulunduğu Batı Afrika ülkesi Mali’de Wagner savaşçılarının bulunduğu bir uçağın pistten çıkıp patlaması sonucu en az 140 kişinin öldüğü öne sürüldü. Wagner yaptığı açıklamayla kazada savaşçılarının öldüğü iddiasını reddetti

İddia, paralı asker şirketinin lideri Yevgeniy Prigojin’in Moskova yakınlarında patlayan uçağında öldüğünün açıklanmasından birkaç hafta sonra geldi. Sosyal medyada yayınlanan ancak bağımsız kaynaklarca doğrulanamayan görüntüde, Rus yapımı bir Il-76 nakliye uçağının Mali’nin Gao kentindeki havalimanında pistten çıkarak saniyeler içinde patladığı görülüyor.

El Arabiya televizyonu 23 Eylül’de yaşandığı belirtilen kazaya karışan uçağın Mali Silahlı Kuvvetleri’ne ait olduğunu yazarken Rusya Ukrayna savaşı yanlısı bir Telegram kanalı olan Dambiev, düşen Il-76’nın Rusya’nın yakın müttefiki olan Belarus’tan bir şirket tarafından işletildiğini ve şirketin adının Ruby Star Airways olduğunu öne sürdü.

WAGNER: UÇAKTA ŞİRKETE AİT PERSONEL YOKTU

Özellikle sosyal medya kazda 140 Wagner savaşçısının öldüğüne yönelik iddiaların yayılmasının ardından Daily Mail’in haberine göre Wagner’e yakın kaynaklar açıklama yaptı. Wagner’e yakın Grey Zone Telegram kanalına göre uçak Mali ordusu tarafından kullanıldı. Kanal, “Bu uçak ya da daha doğrusu uçuş, Wagner Group’un herhangi bir personelini taşımadı’ dedi. Kanal daha önce de ‘Uçakta Wagner Grubuna ait hiçbir savaşçı ya da pilot yoktu’ açıklaması yapmıştı. (DIŞ HABERLER)

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version