Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Türkiye’nin Rojava saldırılarında 41 çocuk yaşamını yitirdi


HABER MERKEZİ – Türkiye’nin, 1 Ocak-2 Eylül tarihleri arasında Kuzey ve Doğu Suriye’ye yönelik gerçekleştirdiği saldırılarda en az 41 çocuk yaşamını yitirdi, en az 32 çocuk yaralandı.  

 

Türkiye ile desteklediği paramiliter grupların Kuzey ve Doğu Suriye’nin Efrîn-Şehba, Cizre ve Fırat bölgelerine yönelik saldırılarında en az 41 çocuk yaşamını yitirdi. Bölgede faaliyet yürüten insan hakları örgütlerinin raporlarına göre, 1 Ocak ile 2 Eylül tarihleri arasında en az 41 çocuk yaşamını yitirdi, 32 çocuk yaralandı, 4 çocuk cinsel saldırıya uğradı. 9 çocuk tutuklanırken, biri bebek 8 çocuk ise kaçırıldı. 

 

ANHA’nın haberinde, çocukların katledildiği saldırıların detayları şu paylaşıldı: 

 

*Cizre Bölgesi: Sınır üzerinde bir çocuk yaralandı, patlama sonucunda 3 çocuk yaşamını yitirdi, SİHA saldırıları sonucu 2, bombardıman sonucu 7 çocuk yaşamını yitirdi, 6 çocuk da yaralandı. 

 

*Minbic Bölgesi: Köye yönelik saldırıda 4 çocuk yaşamını yitirdi. 

 

*Fırat Bölgesi: SİHA saldırısı sonucu bir çocuk yaralandı.

 

*Reqa Bölgesi: Bombardıman sonucunda 2 çocuk yaşamını yitirdi, 2 çocuk da yaralandı.

 

*Dêrazor Bölgesi: Patlama sonucunda bir çocuk yaşamını yitirdi. 

 

*Efrîn-Şehba Bölgesi: Patlama nedeniyle 15 çocuk yaşamını yitirdi, 16 çocuk ise yaralandı. 4 çocuk tecavüze maruz kaldı, 9 çocuk tutuklandı. Bir çocuk yaşamını yitirdi, 6 çocuk da yaralandı. 8 çocuk kaçırıldı (Kaçırılanlardan biri bebek), 6 çocuk hayatını kaybetti. 

 

 

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version