Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Türkiye’nin BM Genel Kurulu’na katılmasına ortak tepki


HABER MERKEZİ – Türkiye’nin BM Genel Kurulu’na katılmasına tepki gösteren Kuzey ve Doğu Suriye’deki kurumlar, uluslararası güçlere Türkiye’nin işlediği suçlara karşı tutum almaları çağrısı yaptı. 

 

Kuzey ve Doğu Suriye’de kültür, sanat, edebiyat ve çok sayıda kurum yaptığı ortak açıklamayla, Türkiye’nin Birleşmiş Milletler (BM) 78’inci Genel Kurulu’na katılmasına tepki gösterdi.  Suriye Kürt Yazarları Birliği, Suriye Kürt Yazarları ve Gazetecileri Genel Birliği, Cizîrê Bölgesi Aydınlar Birliği, Rojavayê Kurdistan Kürt Kültürü ve Edebiyatı Topluluğu, Kültür Evi, Ermeni Kadınlar Birliği tarafından yapılan ortak açıklamada, çok sayıda kişi katıldı.  

 

Qamişlo’da bulunan BM Mülteciler Yüksek Komiserliği önünde yapılan açıklamada Türkiye’nin BM Genel Kurulu’na katılmasını kabul etmediklerini belirterek, uluslararası güçlerin Türkiye’ye karşı bir girişimde bulunmamasına tepki gösterildi. Kurumlar, Türkiye’nin toplantıya katılımından duydukları hoşnutsuzluğu dile getirerek, Türkiye’nin Suriye’de sivilleri katlettiğini, tutuklamaya ve göçe maruz bıraktığına, yasak silahlar kullandığına ve milyonlarca insanın suyunu kestiğine dikkati çekti.

 

BM’YE ÇAĞRI 

 

Suriye’nin kuzeyinde işgal politikasının devam etmesi ve Türkiye devletinin varlığının Suriye’nin egemenliğine aykırı olduğu belirtilen açıklamada, “Türk devleti işgalci bir güç. Kadınları, çocukları, yaşlıları, sivilleri ve hatta çiftçileri öldürdü. Bu suçlara karşılık uluslararası topluma, BM Genel Kurulu’na, işgalci Türk devletine baskı uygulamaya, işgalci politikalarını ve faşist sistemini teşhir etmeye çağırıyoruz. BM’yi rolünü üstlenmeye çağırıyor, Türkiye’den işgal altındaki toprakları terk etmesini ve güvenli bölgelere ve köylere yönelik askeri saldırılarını önlemesini istiyoruz. Türkiye’nin BM Genel Kurul toplantılarına katılımını bir kez daha kınıyoruz. BM üyesi ülkeler ile Güvenlik Konseyi ve İnsan Hakları Örgütleri’ni Türkiye’ye baskı yapmalarını, insanlara karşı işlediği suçları ortaya çıkarmaya çağırıyoruz” denildi. 

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version