Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Tayvan’da Haikui Tayfunu: 100’den fazla kişi yaralandı, binlerce kişinin elektriği kesik

Tayvan'da Haikui Tayfunu: 100'den fazla kişi yaralandı, binlerce kişinin elektriği kesik


Tayvan’ı dört yıl aradan sonra doğrudan vuran ilk tayfun olan Haikui Tayfunu nedeniyle küçük ada ülkesinde okullar ve işyerleri kapandı, yerel havayolu şirketleri uçuşların tamamına yakınını iptal etti. Çevre adalara feribot seferleri de askıya alındı.

Adanın güney ve doğusunda elektriği kesilen binlerce eve pazartesi günü geç saatlere kadar yeniden elektrik verileceği duyuruldu. Ekonomi Bakanlığı, yaklaşık 260 bin hanenin elektriğini kestiğini ve pazartesi günü geri kalan 26 bin haneye eve elektriğin geri getirilmesinin hedeflendiğini söyledi.

Haikui Tayfunu pazar günü adanın dağlık ve seyrek nüfuslu uzak güneydoğusunda karaya ulaştıktan sonra güneye doğru ilerlemişti. Güney, doğu ve orta bölgelerde dersler iptal edildi ve işçilere ikinci gün izin verilirken, başkent Taipei’de yer yer şiddetli sağanak yağışlar görüldü.

116 KİŞİ YARALANDI

İtfaiye yetkilileri tayfun nedeniyle 116 kişinin yaralandığını duyurdu. Ayrıca Taitung’da yol kenarında bulunan bir kişinin ölümünün tayfunla bağlantılı olup olmadığının tespit edilmeye çalışıldığı açıklandı. Dünyanın en büyük sözleşmeli çip üreticisi Taiwan Semiconductor Manufacturing (TSMC) ise Tayvan’daki tesislerinin normal çalıştığını ve tayfundan etkilenmediğini söyledi.

TAYFUN ÇİN’E İLERLİYOR

Haikui, Cumartesi günü Hong Kong ve Çin’in güneyindeki Guangdong eyaletini vuran Saola Tayfunu’ndan çok daha zayıf. Tayvan hava durumu yetkilileri, Haikui’nin Pazartesi günü Tayvan Boğazı’na girerek Çin’e doğru ilerlediğini, ancak hafta ortasına kadar adaya şiddetli yağmur getirmeye devam edeceğini söyledi. Çin hava tahmin merkezi, tayfunun Salı sabahı Çin’in Guangdong ve Fujian eyaletleri arasındaki sınırda, Shantou şehri yakınlarında karaya ulaşmasının ve daha da zayıflamasının beklendiğini açıkladı. (DIŞ HABERLER)

Kaynak:
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version