Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Taşkent’te patlama: 1 ölü, 163 yaralı

Taşkent'te patlama: 1 ölü, 163 yaralı


Özbekistan’daki yetkililer, Taşkent havaalanı yakınlarındaki Sergeli semtindeki depolardan birinde meydana gelen güçlü bir patlamanın yangına yol açtığını, yakındaki apartman bloklarının camlarını kırdığını, bir kişinin öldüğünü ve 163 kişinin yaralandığını açıkladı. Sağlık Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, bir pencere çerçevesinin üzerine düşmesi sonucu bir gencin öldüğü, 24 kişinin hastaneye kaldırıldığı ancak hayati tehlikelerinin bulunmadığı, 139 kişinin daha yaralı olarak tedavi altına alındığı belirtildi.

PATLAMANIN NEDENİ SORUŞTURULUYOR

Başkentteki uluslararası havalimanında ise uçuşların normal seyrinde devam ettiği belirtildi. Sosyal medyada yer alan video ve fotoğraflarda alevlerin gece gökyüzüne yükseldiği ve deponun üzerinde büyük bir duman bulutunun asılı olduğu görülürken, patlamanın nedeni henüz belirlenmedi. Durumun kontrol altında olduğunu duyuran Acil Durumlar Bakanlığı, patlamayı araştırmak üzere olay yerinde özel bir laboratuvar kurulduğunu söyledi.

Özbekistan medyası şehrin havaalanı yakınındaki yangınla mücadele etmek üzere 16 itfaiye ve kurtarma ekibinin gönderildiğini de duyurdu. Başbakanlık açıklamasında ise, Başbakan Abdulla Aripov’un olay yerine giderek, incelemelerde bulunduğu aktarıldı. Açıklamada, Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev’in talimatıyla patlamada zarar görenlere yardım edilmesi amacıyla Başbakan Yardımcısı Açılbay Ramatov başkanlığında hükümet komisyonu oluşturulduğu kaydedildi. (DIŞ HABERLER)

Kaynak:
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version