Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Tarsus Cezaevi’nde görüşler keyfi kısıtlanıyor


MERSİN- Tarsus Cezaevi’nde kalan kızı Nurcan Aslan’ın görüşüne giden baba Nevzat Aslan’ın görüş hakkı, “gardiyanlar yemekte” denilerek, keyfi olarak kısıtlandı.

Mersin Tarsus T Tipi Kadın Kapalı Cezaevi’nde kalan kızı Nurcan Aslan’ın görüşüne giden baba Nevzat Aslan, açık görüşte yaşadığı hak ihlalini paylaştı.

Cezaevi ziyaretlerinde kontrol noktalarından geçerken gardiyanların keyfi bir şekilde kendilerini beklettiğini ifade eden baba Aslan, “Saat 13.00’daydı açık görüşümüz, kontrol noktalarında keyfi şekilde bekletildik. Neden almadıklarını sorduğumda gardiyanların yemek molasında olduğunu söylediler. Bazı aileleri içeri aldılar. Biz görüş alanına girdiğimizde saat 13.15’teydi. Bu duruma tepki gösterdiğim için gardiyanlar üzerime yürüdü. İçerde mobese kameraları olmasına rağmen yakın mesafeden kamerayla çekim yaptılar. Çocuklularımızı 1 saat görmek için kilometrelerce uzaktan geliyoruz, 1 saati bile bize çok görüyorlar. Sadece tutukluları değil aileleri de cezalandırmış oluyorlar” dedi.

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version