Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Tahliye olan Bul: Kayyıma kılıf için tutukladılar


DÊRSIM – Cezaevinden tahliye olan Dêrsim Belediyesi eski Eşbaşkanı Mehmet Ali Bul, kayyım atamalarına kılıf için tutuklandıklarını söyledi. 

 

2016 yılında gözaltına alınıp tutuklandıktan sonra yerine kayyım atanan Dêrsim Belediyesi eski Eşbaşkanı Mehmet Ali Bul, 5 Eylül’de cezaevinden tahliye oldu. “Örgüt üyeliği” iddiasıyla 8 yıl 9 ay hapis cezası verilen Bul, 6 Haziran’da cezasını tamamlamasına rağmen İdare ve Gözlem Kurulu tarafından “iyi halli” olmadığı gerekçesiyle tahliyesi 3 ay engellendi.

 

Kayyım atamaları ve tutuklanmalarının siyasi saiklerle gerçekleştiğini belirten Bul, demokratik siyaset yürüten yerel bir yöneticiye 8-10 yıl ceza vermenin başka mantığının bulunmadığını söyledi. 

 

İDARE VE GÖZLEM KURULLARI 

 

Cezaevindeki uygulamalara değinen Bul, iki kişilik tecridin 5 yıl boyunca sürdüğünü, sohbet ve spor haklarını kullanamadıklarını dile getirdi. İdare ve Gözlem Kurulu’nun kararlarını hatırlatan Bul, “İdare ve Gözlem Kurulu tamamen siyasi saiklerle karar veriyor. Kendini mahkemenin yerine koyarak, kararlar veriyor. Bu doğru değil. Bu adaletli bir yöntem değil. Cezaevindeki memurların karar verdiği bir süreç var. Umarım bir an önce kaldırılır” dedi.

 

‘HALKIN İRADESİNE BASKI’

 

Kayyım politikasını “Halkın iradesine dönük baskı” olarak yorumlayan Bul, kayyım atamalarının kısır bir döngüye dönüştüğünü belirtti. Bul, şöyle devam etti: “Yeşil Sol Parti’nin seçimleri protesto edecek bir pozisyon alması gerekir. Bu politikaya ancak böyle cevap olunabilir. Aksi takdirde tekrar kayyım ataması olur. 40 senedir süren bir sorunun çözümü aşamasında herkesin biraz daha aklıselim düşünmesi gerekiyor. Süreç böyle belki daha doğru olur. 100 belediye al, ama ikinci gün kayyım atandığında bir anlamı yok. Yeşil Sol Parti seçimleri boykot ederek, uluslararası arenada geçmiş iki dönemin kayyım atamalarına bir cevap, bir çözüm olabilir.” 

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version