Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Suriyeli ressam kardeşler İzmir’de ilk sergilerini açtı: ‘Halepli Rembrandtlar’

Suriyeli ressam kardeşler İzmir'de ilk sergilerini açtı: 'Halepli Rembrandtlar'


İZMİR – Suriye’nin Halep kentinin kuzeyinde doğan 28 yaşındaki Levi Viller ve 27 yaşındaki Yuhanna Viller, iç savaşın başlamasıyla aileleriyle birlikte Türkiye’ye taşındı. İzmir’de yaşayan iki kardeş ilk resim sergilerini açtı.

Oyuncu, yönetmen ve yazar Ercan Kesal’ın Urla’da hayata geçirdiği Urladam’da “Sanat ve Bilim Birleşiyor: Daha İyi Bir Geleceğe Doğru Yaşamın Yolunu Aydınlatıyor” adıyla açılan sergi 6 Ekim’e kadar sanatseverlerle buluşacak.

“Işığın ve gölgenin ressamı” olarak adlandırılan Hollandalı sanatçı Rembrandt’ın etkisini eserlerine yansıtan Levi ve Yuhanna Viller kardeşler, açılış töreninde ‘Halepli Rembrandtlar’ olarak tanıtıldı.

‘SANAT VE BİLİM DAHA PARLAK BİR GELECEĞE KAPI AÇACAK’

Bilimin sanattan ilham aldığını söyleyen Levi Viller, “Yaşamın her alanında başarısızlığı kanıtlamış bir türüz. Hâlâ toprak için savaşıyoruz ve dünyanın hangi bölgesinden geldiğimizin ayrımcılığını yapıyoruz. Hem de 21. yüzyılda. Bu sergi aynı zamanda küresel sorunları yeni ve taze bir bakış açısıyla ele alabilecek gelecek nesillerdeki düşünürlere ve yaratıcılığa ilham vermeyi de amaçlamaktadır. Sanat ve bilimin birliği daha parlak bir geleceğe kapılar açacaktır” diye konuştu.

Yuhanna Viller ise, insanlığın sanatla iyileşeceğini vurgulayarak katılımcılara teşekkür etti.

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version