Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Suriye: Normalleşmenin tek yolu çekilme, bunu Türkiye de biliyor

Suriye: Normalleşmenin tek yolu çekilme, bunu Türkiye de biliyor


Suriye Dışişleri Bakanı Faysal Mikdad, Şam-Ankara ilişkilerinde normalleşme için Türkiye’nin çekilmesi şartını yineledi. Mikdad, ilişkilerin eski haline dönmesi için şartlarını çekilme olduğunun Türkiye tarafından da bilindiğini söyledi.

Mikdad, Latin Amerika Ülkeleri Arap Kurumları Federasyonu’nun (VIA Arab) Şam’da düzenlenen 50. Olağanüstü Konferansı’nda yaptığı konuşmada “Suriye’nin kuzeyindeki Türk işgali bitecek ve Türkiye, iki ülke arasındaki ilişkileri eski durumuna döndürmenin tek yolunun bu işgalden çekilmek olduğunu biliyor” dedi.

Suriye Dışişleri Bakanı, ülkenin kuzeydoğusunda IŞİD’le mücadele gerekçesiyle asker bulundurmaya devam eden ABD ve çoğunluğu Kürtlerden oluşan Suriye Demokratik Güçleri’ne (SDG) yönelik geçmişteki eleştirilerini de yineledi. Mikdad, “Amerika’nın Suriye’nin kuzeydoğusundaki işgali, zenginliklerini yağmalaması ve bölücü terör gruplarına verdiği destek, kahraman halkımızın Deyrizor ve Haseke’de Suriye Arap Ordusu’nun yanında verdiği mücadele sayesinde bitecektir” diye konuştu. (Kaynak)

Kaynak:
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version