Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Süleymaniye’deki saldırıda en az altı kişi öldü

Süleymaniye'deki saldırıda en az altı kişi öldü


Süleymaniye’nin Erbet ilçesindeki havalimanında bir patlama meydana geldi. Ölü ve yaralıların olduğu aktarılan patlamanın SİHA saldırısı olabileceği iddia edildi.Reuters haber ajansına konuşan yerel bir yetkili ve bir güvenlik kaynağı, Erbet askeri havalimanına düzenlenen saldırıda altı kişinin öldüğünü söyledi. Rudaw’a konuşan Süleymaniye Asayiş Müdürlüğü kaynakları da havalimanında patlama yaşandığını söyledi ancak patlamanın sebebine ilişkin bir açıklama henüz yapılmadı.

Çevredekiler güçlü bir patlama sesi duyduklarını aktarırken, Rudaw’a ulaşan ilk görüntülerde havalimanında dumanların yükseldiği görüldü.

ERBİL YAKINLARINDA BOŞ EVE ROKET DÜŞTÜ

Öte yanda, IKBY’nin Erbil kenti yakınlarında boş bir eve roket düştüğü de açıklandı. Erbil’e yaklaşık 40 kilometre mesafede yer alan Musul’un Gwer Nahiyesi Müdürü Mesud Nuri, konuya ilişkin Anadolu Ajansı muhabirine yaptığı açıklamada, Sifeye köyünde boş bir eve düşen roketin patlamadığını ve can kaybına yol açmadığını söyledi. Iraklı yetkili, “Şu ana kadar roketin kim tarafından veya nereden atıldığını tespit edemedik. Ancak araştırma devam ediyor” ifadelerini kullandı. (DIŞ HABERLER)

Kaynak:
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version