Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Şoygu-Fidan görüşmesi sonlandı: ‘Vaatler yerine getirilirse tahıl anlaşması uzatılır’

Şoygu-Fidan görüşmesi sonlandı: 'Vaatler yerine getirilirse tahıl anlaşması uzatılır'


Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu ile Moskova’daki Rusya Savunma Bakanlığı’nda bir araya geldi. Rusya Savunma Bakanlığı’ının açıklamasına göre Şoygu ve Fidan, görüşmede Karadeniz Tahıl Anlaşması’nı ve iki ülkenin Suriye’deki ortak çalışmalarını istişare etti.

‘VAATLER YERİNE GİTİRİLİRSE ANLAŞMA UZATILIR’

Sputnik’in aktardığına göre, tahıl anlaşmasıyla ilgili olarak Şoygu, “Bugün bu anlaşma, Rusya’nın kabahati nedeniyle askıya alınmadı. Bizim burada söyleyebileceğimiz tek şey, eğer Rusya’ya vaat edilen her şey yerine getirilirse, anlaşmanın uzatılacağıdır. Fakat bunu yapmanın yeni koridorlar, yeni kara güzergahları oluşturmaktan daha zor olduğu görülüyor” dedi.

SURİYE’DEKİ ORTAK FAALİYETLER ELE ALINDI

Rusya’nın çeşitli görevleri yerine getirmek için Türkiye’yle stratejik ikili ortaklığı sürdürme niyetinde olduğunu da kaydeden Şoygu Fidan’a yönelik açıklamalarında, “Demek istediğim, Suriye’deki çalışmayla ilgili meseleler ve sizinle birlikte başlattığımız, bizim yer aldığımız ve daha sonra İranlı meslektaşlarımızın dahil olduğu Türkiye ile Suriye arasındaki ilişkileri normalleştirme projesi. Bu, Türkiye ve Suriye’nin, ayrıca Rusya’nın tarihinde savunma bakanlarının, istihbarat başkanlarının çok pratik, çok dünyevi ve beşeri sorunları çözmek için bir araya geldiği ilk görüşmelerdi” ifadelerini kullandı.

Habere göre Fidan da, Şoygu’ya hitabında “Sizinle uzun yıllardır en kritik konularda başarıyla çalışıyoruz ve her zaman siyasi olgunluk sergiledik. Bu, bize Rusya ile Türkiye arasındaki ilişkilerin ne kadar derin ve stratejik açıdan uyumlu olduğunu gösteriyor” dedi. (DIŞ HABERLER)

Kaynak:
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version