Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Rusya, Ukrayna’nın karşı saldırısı ‘başarısız’ dedi, Zelenskiy cephede askerleri ziyaret etti

Rusya, Ukrayna'nın karşı saldırısı 'başarısız' dedi, Zelenskiy cephede askerleri ziyaret etti


Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu bugün yaptığı açıklamada Ukrayna’nın Rusya’ya karşı başlattığı karşı saldırısını “tamamen başarısız” olarak nitelendirdi. Ancak Şoygu, Rusya’nın kontrol ettiği Ukrayna’nın güneyindeki Zaporijya bölgesinin bir kısmında durumun gergin olduğunu kabul etti.

Savunma Bakanlığı’nın aktardığına göre Şoygu “Ukrayna silahlı kuvvetleri hiçbir cephede hedeflerine ulaşamadı. En gergin durum Zaporijya cephesinde yaşanıyor” dedi. Rus bakan ayrıca “Düşman, stratejik rezervinden, personeli Batılı eğitmenler tarafından eğitilmiş tugayları devreye soktu” ifadesini kullandı.

RUSYA: UKRAYNA’NIN MOSKOVA’YI HEDEF ALAN İHA’LARI DÜŞÜRÜLDÜ

Rusya Savunma Bakanlığı ayrıca bugün erken saatlerde Ukrayna tarafından fırlatılan ve ülkenin başkenti Moskova’yı hedef alan en az üç insansız hava aracının düşürüldüğünü açıkladı. Bakanlık, hava savunma sistemlerinin Moskova bölgesine sınır olan Kaluga ve Tver bölgeleri üzerinde iki insansız hava aracını ve Moskova bölgesinin Istra bölgesi üzerinde, başkente daha yakın bir tanesini daha imha ettiğini söyledi.

Moskova Belediye Başkanı Sergei Sobyanin insansız hava araçlarının “Moskova’ya bir saldırı gerçekleştirmeye çalıştıklarını” ve Kremlin’in yaklaşık 65 km kuzeybatısında yer alan Istra bölgesinde bir tüketici hizmetleri tesisinin zarar gördüğünü söyledi. Belediye başkanlığı ve savunma bakanlığı, başka bir yerde hasar veya can kaybı olmadığını söyledi.

ZELENSKİY DÜN DONETSK VE ZAPORİJYA’DA CEPHEYİ ZİYARET ETTİ

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy ise pazartesi günü iki cephe bölgesini ziyaret etti. Ukrayna devlet başkanlığının internet sitesinde yayınlanan videolarda Zelenskiy, Bakhmut’un bulunduğu doğu Donetsk bölgesindeki ve Kiev güçlerinin güneye Azak Denizi’ne doğru ilerlemeye çalıştığı Zaporijya bölgesindeki birlikleri ziyaret ederken görülüyordu. Zelenskiy bir dizi yerde askerlere madalya takarken ve güney cephesindeki bir sahra hastanesinde sağlık görevlilerine teşekkür ederken görüntülendi.

Ukrayna dün birliklerinin doğu cephesinde daha fazla toprak kazandığını ve Rus güçlerine karşı saldırılarında güneye doğru ilerlediklerini öne sürmüştü. Ukrayna Savunma Bakanı Yardımcısı Hanna Maliar, Kiev güçlerinin geçen hafta içinde, aylarca süren ağır çatışmaların ardından mayıs ayında Rus birlikleri tarafından ele geçirilen doğu kenti Bakhmut çevresinde yaklaşık 3 km karelik alanı geri aldığını söyledi. Ayrıca Zaporijya’nın güney bölgesindeki Novodanylivka ve Novoprokopivka köyleri yönünde bir “başarı” olduğunu ileri sürdü. Her iki taraf da küçük köyleri ya da toprak parçalarını son dönemdeki başarıları olarak sayıyor. (DIŞ HABERLER)

Kaynak:
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version