Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Rusya, Robotyne köyünden ‘takstiksel geri çekildiğini’ duyurdu

Rusya, Robotyne köyünden 'takstiksel geri çekildiğini' duyurdu


Rusya’nın Ukrayna’da kendisine bağladığını ilan ettiği bölgelerden Zaporijya’daki en üst düzey yetkilisi Yevgeniy Balitskiy, Rus güçlerinin Ukrayna’nın Robotyne köyünü, Kiev’in yeniden ele geçirildiğini duyurmasından bir haftadan fazla bir süre sonra terk ettiğini kabul etti.

Balitsky, bir televizyon röportajında ​​Rus ordusunun taktiksel nedenlerle geri çekildiğini öne sürdü. Balitsky, “Rus ordusu bu yerleşimi taktiksel olarak terk etti çünkü siper kazmanın bir yolu olmadığında çıplak yüzeyde kalmak genel olarak mantıklı değil. Bu nedenle Rus ordusu tepelere doğru ilerledi” dedi. Rusya, Ukrayna tarafından 28 Ağustos’ta yeniden ele geçirildiği açıklanan Robotyne’in kaybını daha önce kabul etmemişti. Rusya Savunma Bakanlığı ise salı günü yaptığı açıklamada Rus kuvvetlerinin Robotyne yakınlarında Ukrayna’nın iki saldırısını püskürttüğünü söyledi. Ukrayna, üç aydır süren karşı saldırısının başarısızlıkla sonuçlandığı yönünde Rusya’dan defalarca gelen açıklamalara rağmen, zemin kazandığını ve Rusya’nın ön cephedeki çeşitli yerlerindeki ilk tahkimat hattını kırdığını iddia ediyor.

BAŞKENT KİEV VE İZMAİL’E RUS SALDIRILARI

Diğer yandan Odessa bölgesinin valisi Oleh Kiper yeni bir Rus insansız hava aracı saldırısının Tuna Nehri üzerindeki Izmail bölgesinde Ukrayna’nın liman tesislerini vurduğunu ve bir sivilin öldüğünü söyledi.

Kiper, Odessa’da yaklaşık üç saat süren insansız hava aracı saldırısı sırasında birçok tarım ve liman tesisinin zarar gördüğünü ve Tuna Nehri üzerinde önemli bir tahıl ihracat merkezi olan Izmail bölgesinde birden fazla yangın çıktığını söyledi.

NATO üyesi Romanya’nın karşısında yer alan İzmail kenti bu hafta başında Rus insansız hava araçlarının saldırısına uğramıştı. Ukrayna bu saldırı sırasında Rus insansız hava araçlarının Romanya topraklarına düştüğünü iddia etmiş ancak Romanya bunu yalanlamıştı. Rusya bir aydan uzun bir süredir Ukrayna’nın Tuna Nehri boyunca uzanan liman tesislerini vuruyor ve Ukrayna’nın tahıl ihracatı için nehri kullanmasını engellemeye çalışıyor.

Ukraynalı yetkililer ayrıca salı gecesi de Ukrayna’nın başkenti Kiev’in füze saldırısına uğradığını, ancak can kaybı ya da hasar olmadığını söyledi. Ukraynalı bir savunma yetkilisi, tüm Rus füzelerinin hava savunma sistemleri tarafından imha edildiğini söyledi. Yetkililer, düşen enkazın ise binaların cephelerine ve özel araçlara Zarar verdiğini söyledi. Başkentte herhangi bir can kaybı olmadığı açıklandı. (DIŞ HABERLER)

Kaynak:
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version