Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Rojhilat kentlerinde genel grev: Kepenkler açılmadı, insanlar işe gitmedi


HABER MERKEZİ – Jîna Emînî’nin öldürülmesi ve ‘Jin, jiyan, azadî’ isyanının yıldönümü nedeniyle yapılan “Genel grev” çağrısı, Rojhilat’ın tüm kentlerinde karşılık buldu. Grev nedeniyle sokaklar boş kaldı. Esnaflar işyerlerini açmazken, halk ise işe gitmedi. 

 

Jîna Emînî’nin öldürülmesi ve “Jin, jiyan, azadî” isyanının yıldönümü nedeniyle Kürt parti ve sivil toplum örgütlerinin yaptığı “Genel grev” çağrısı, Rojhilat’ın tüm kentlerinde karşılık buldu. Kürdistan kentleri ile İran’ın birçok kentinde sabah saatlerinde başlayan grev nedeniyle sokaklar boş kaldı. Esnaflar işyerlerini açmazken, halk ise işe gitmedi. 

 

AYÇİ MEZARLIĞININ ETRAFI KAPATILDI

 

Grev ve bugün Emînî’nin mezarı başında yapılacak anma için İran rejim güçleri, tüm sokak ve caddelere yığınak yaptı. Özellikle Emînî’nin mezarının bulunduğu Kürdistan eyaletine bağlı Saqiz kentinin tüm sokakları rejim güçleri abluka altında tutulurken, mezarlığa giden yollar ise askeri araçlarla kapatıldı. Rejim ayrıca, yurttaşların Ayçi Mezarlığı’na ulaşmaması için de kent ve mezarlık arasındaki Çırax barajının kapaklarından birini açtığı ve Saqiz nehrini yolu kapattığı ifade edildi. 

 

KÜRDİSTAN KENTLERİ KEPENK AÇMADI

 

Grevin özellikle Kürdistan kentleri Bokan, Dehgolan, Merîwan, Urmiye, Sine, Kamyaran, Bane, Saqiz, Mahabbad ve Kirmanşah’da etkili olduğunu ve kepenklerin açılmadığı belirtildi. Kürt parti ve örgütleri ise yurttaşları Ayçi Mezarlığı’nda düzenlenecek anmaya çağırdı. 

 

Mezarlıkta yapılacak anmanın bir süre sonra başlaması bekleniyor. 

 

 

 

 

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version