Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Riha’nın Apê Ûsiv’ı yaşamını yitirdi


RIHA –  Eylem ve etkinliklerde en önde yer alan ve Rihalıların “Apê Ûsiv” olarak tanıdığı 82 yaşındaki Yusuf Berk yaşamını yitirdi.

 

Riha’da sağlık sorunları ve ilerleye yaşına rağmen, kentte gönül verdiği partinin etkinliklerine en önde coşkuyla katılan, halaylar çeken, katılanlara moral veren 82 yaşındaki Yusuf Berk (Apê Ûsiv) akciğer yetmezliği nedeniyle yaşamını yitirdi. Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde sabah saatlerinde yaşamını yitiren Berk, merkez ilçe Haliliye’ye bağlı Hızmalı Mahallesi’nde bulunan Bediüzzaman Mezarlığı’nda defnedilecek. Berk’in ailesi taziyeleri Süleymaniye Mahallesi’nde bulunan Kuşçuoğlu Taziye Evi’nde kabul edecek. 

 

Riha merkez Qireç Mahallesi’nde yaşayan Berk, yıllarca şalvarı ve omuzundaki puşisiyle her eylemde en önde yer aldı. İlk olarak Halkın Emek Partisi (HEP) etkinliklerine katılan Berk, yıllardır dinmeyen enerjisiyle eylem ve etkinliklerin vazgeçilmezlerinden biri olmuştu. Kürt özgürlük mücadelesiyle 1969’de İstanbul’da bulunan Kürt siyasetçi Feridun Yazar’ın yanına misafir olarak gittiğinde tanışan Berk, 6 Ocak 2022 tarihinde Mezopotamya Ajansı’na (MA) verdiği bir demeçte aynı tarihlerde PKK Lideri Abdullah Öcalan ile tanıştığını, Öcalan’ın yaptığı konuşmalarından etkilenerek Kürt halkının yürüttüğü mücadeleye aşık olduğunu söylemişti. 

 

‘HERKES BU HALAYDA YERİNİ ALMALI’ 

 

HEP’ten HDP’ye süren mücadeleye olan inancını bir gün olsun yitirmeyen Berk, Riha dışında da gerçekleşen eylem ve etkinliklere katıldı. Kobanê’ye dönük 2014 yılında DAİŞ’in saldırılarının arttığı dönemde Pîrsus (Suruç) ilçesinde sınırda günlerce nöbet tutan Berk, Şirnex’in Cîzir ilçesinde 2015 yılında uygulanan sokağa çıkma yasaklarına karşı kent gitmek için yola çıktı. Berk, 103 kişinin yaşamını yitirdiği Ankara Gar Katliamı esnasında alandaydı ve yara almadan kurtuldu. 

 

Berk, ajansımıza verdiği demeçte “Biz kazanacağız. Halaylarımız hiç durmayacak, herkes bu halayda yerini almalı” demişti. 

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version