Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

QSD’ye destek yürüyüşü


HABER MERKEZİ – Til Temîs’te, düzenledikleri yürüyüşle QSD’ye destek veren halk, “Bugün DAİŞ çetelerine ve Türk devletine karşı kazanılan zaferler güçlerimizin fedakarlığı ve bölge halkının dayanışması sayesindedir” dedi.

 

Kuzey ve Doğu Suriye’nin Qamişlo kentinin Til Temîs ilçesinde, Demokratik Suriye Güçleri’ne (QSD) destek vermek amacıyla yürüyüş gerçekleştirildi. Yürüyüşe, ilçedeki meclis ve siyasi parti temsilcilerinin yanı sıra bölgedeki aşiretlerin de aralarında bulunduğu çok sayıda kişi katıldı. Til Hemîs İlçesi Meclisi önünde başlayan yürüyüş Sewami Kavşağı’nda sona erdi. 

 

Yürüyüşün ardından konuşan El Şemer Aşireti’nden Mihemed El Şemerî, bölgedeki Arap aşiretleri olarak QSD’nin 27 Temmuz’da DAİŞ’in gizli hücreleri çetelerine ile uyuşturucu tacirlerine yönelik başlattığı operasyona destek verdiklerini söyledi. Dêrezor’da yaşanan olayların arkasında komplo içerikli planların olduğunun altını çizen El Şemerî, “Dêrezor’da yaşananların önceden planlandığı ortada. Bu komplonun amacı işgalci Türk devleti çetelerinin bölgeye geçişi kolay hale gelmesi için Arap aşiretleri ile QSD’nin birlikteliğinin yanı sıra bölgedeki güvenlik ve istikrarı bozmaktı” diye belirtti. 

 

‘KİRLİ PLANLARA KALKAN OLACAĞIZ’

 

Ardından konuşan Til Hemîs Şehit Aileleri Meclisi üyesi Ebdullah El Salim, şunları belirtti: “Bugün DAİŞ çetelerine ve Türk devletine karşı kazanılan zaferler güçlerimizin fedakarlığı ve bölge halkının dayanışması sayesindedir. ” 

 

Kadınlar olarak QSD’ye destek çıktıklarını belirten Til Hemîs Kongra Star üyesi Hedîl El Ebdullah ise, “Kadın, toplum ve kişi özgürlüğüne yönelik kirli planlara karşı kalkan olacağız” ifadelerini kullandı.

 

Yürüyüş sloganlarla sona erdi.

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version