Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

QSD: Uluslararası Koalisyon’la yaptığımız toplantı olumlu geçti


HABER MERKEZİ – QSD Basın İrtibat Merkezi, Uluslararası Koalisyon ve bölgedeki aşiretlerle gerçekleştirdiği toplantının olumlu geçtiğini açıkladı. 

 

Demokratik Suriye Güçleri (QSD) Basın İrtibat Merkezi, Kuzey ve Doğu Suriye’de düzenlenen toplantı, son gelişmeler ve Îbrahîm El Hefel adlı çeteye ilişkin açıklama yaptı. 

 

Hawar Haber Ajansı’nın (ANHA) geçtiği haberde QSD açıklamasında şu ifadeler yer aldı: “Dêrazor’un durumunu tartışmak için ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Ethan Goldrich, Ezim El Şilib operasyonunun komutanı Joev Vowell’in katıldığı Kuzey ve Doğu Suriye toplantısı olumlu geçti. QSD ve bölgedeki aşiretler birlikte hareket etti ve daha önceki toplantılarda da bölgenin istikrarı ve güvenliği konusunda anlaşmıştı. O toplantı da güçlerimizin komutanlığı, bölgenin kanaat önderleri ve komutanları birliğin kurulması ve desteklenmesi çalışmalarından önemli rol oynadı.

 

AFFETMEYECEĞİZ

 

Karada da, güçlerimiz Bisêra ve El Şihêl’in büyük bir bölümünde arama operasyonlarını tamamladı, Zîban beldesinde de bu operasyonların tamamlanmasına doğru gidiliyor. Hizmet kurumlarının yabancıların emriyle yıkılması ve fitnelerin çıkarılmasına öncülük etti. Ancak Dêrazor halkımızın ve büyüklerinin dikkatiyle bu plan başarısızlıkla sonuçlandı. Îbrahîm’i ve Fırat’ın batısından getirdiği silahlı adamlarını affetmeyeceğiz.”

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version