Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Putin’in gençlik yıllarında çekilen yeni görüntüleri ortaya çıktı: ‘Gulyabaniye değil insana benziyor’

Putin'in gençlik yıllarında çekilen yeni görüntüleri ortaya çıktı: 'Gulyabaniye değil insana benziyor'


– Kolsuz bir tişört, mavi Adidas eşofman altı giymiş ve dağınık saçlarıyla sıkıcı ve sıradan bir adam. Finlandiya merkezli basın kuruluşu Yle Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’i, 1990’lı yıllarda çekilmiş görüntülerini ilk kez yayınladığı haberinde bu şekilde tanımladı. Gündelik kıyafetleriyle masa tenisi oynadıktan sonra şenlikli bir akşam yemeği için masaya oturan Putin’in bugün kendisine çizdiği ‘maço ve güçlü erkek’ imajından o dönemde eser yok.

1 MAYIS TATİLİ SIRASINDA ÇEKİLMİŞ

Görüntüleri yorumlayan İngiliz The Guardian gazetesinin eski Moskova muhabiri ve Rusya uzmanı Luke Harding, “Bu zengin Putin öncesi Putin, kötü bir takım elbise içinde, kötü bir saç kesimi, kötü bir yelek, günlük baba işleri yapan Putin” dedi. Yle kaynaklarına göre video 1990’ların başında Putin’in Finlandiya’daki 1 Mayıs tatili sırasında çekildi. O yıllarda 40 yaşlarındaki Putin, St Petersburg şehir yönetiminde hızla yükselen önemli bir siyasi oyuncu haline geliyordu.

‘EN ÇARPICI ŞEY GÜLÜMSÜYOR OLMASI’

Videoda, her zaman ağırbaşlı olan Putin’in zaman zaman kendini kontrol edemediği görülüyor. Pinpon maçının harareti içinde Putin nadir görülen bir kahkaha bile atıyor. Görüntüleri yorumlayan Harding, “En çarpıcı şey gülümsüyor olması. Gulyabani gibi görünmektense insan gibi görünüyor” dedi. Maç sırasında Putin tipik bir tavır sergileyerek sol eliyle defalarca boynunu kaşıyor. Müstakbel başkan filme alındığının farkında değil gibi görünüyor. Rusya ile iş bağlantıları olan Thomesto şirketlerine ait bir kurumsal konaklama villasında çekilen video, , Finlandiya’nın güney kıyısında Helsinki’nin yaklaşık 100 kilometre batısında Raseborg’daki Torsö adasındaki tatile ait.

‘BÜYÜLEYİCİ, ORİJİNAL VE ZORLAYICI’

Özel hayatının gizliliği konusunda paranoyaklığıyla ünlü Putin’in, sadece kendi otoritesini güçlendiren videolar yayınladığı biliniyor. Ancak Harding, 1990’ların başında çekilen videoların Putin’in ne kadar küçük olduğunu da ortaya koyduğunu belirtti ve ekledi: “Bu harika, büyüleyici, orijinal, zorlayıcı bir görüntü.” (DIŞ HABERLER)

Kaynak:
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version