Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Polis zoruyla tahliye edilince yakalandı: Ruanda’da kirasını ödemeyen adamın mutfağından 10 ceset çıktı

Polis zoruyla tahliye edilince yakalandı: Ruanda'da kirasını ödemeyen adamın mutfağından 10 ceset çıktı


– Doğu Afrika ülkesi Ruanda’da polis, 10’dan fazla insanı öldürüp mutfağa gömdüğü iddia edilen 34 yaşındaki seri katil zanlısını gözaltına aldı. Olay, katil zanlısının kiraladığı evden tahliye edilmesinin ardından ortaya çıktı. Yetkililer, ismi açıklanmayan zanlının aylardır başkent Kigali’nin banliyölerinden Kicukiro’daki evinin kirasını ödemediği için ihbar edildiğini açıkladı. Yerel medyaya açıklama yapan bir polis yetkilisi öldürülenlerin tamamının seks işçisi olabileceğini söyledi. Zanlının temmuz ayında bazı kadınları soyduğu, cinsel saldırıda bulunduğu ve tehdit ettiği iddiasıyla gözaltına alındığı ancak delil yetersizliğinden serbest bırakıldığı belirtildi.

AĞLAYARAK ÖZÜR DİLEMESİ ÜZERİNE ŞÜPHE ÇEKTİ

İsmi açıklanmayan yetkili The New Times’a, katil zanlısının pazartesi günü ihbar üzerine eve giden polislere özür dileyerek direndiğini ve aşırı derecede ağladığını söyledi. Adamın davranışlarından şüphelenen polisler, zanlının karakolda bazı cinayetler işlediğini kabul etmesi üzerine soruşturma başlattı.

ÖLENLERİN ÇOĞU SEKS İŞÇİSİ

Ruanda Soruşturma Bürosu Sözcüsü Thierry Murangira, çok sayıda cesede ulaşıldığını ancak kesin sayının adli tıp incelemelerinden sonra belirleneceğini söyledi. Murangira, “Çoğunluğu seks işçisi olan kurbanlarını evine çekerek telefonlarını ve eşyalarını çalıyor, sonra da onları boğarak öldürüyor ve kiraladığı evin mutfağında kazdığı bir çukura gömüyordu” dedi. (DIŞ HABERLER)

Kaynak:
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version