Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Polis ablukasına rağmen KDP saldırısı protesto edildi


İZMİR – KDP saldırıları, polis müdahalesi ve ablukasına rağmen protesto edilirken, “Kürtlerin birliğini engellemeye kimsenin gücü yetmez” denildi.

İzmir’de Federe Kurdistan Bölgesi’ndeki KDP saldırılarına ilişkin Alsancak Kıbrıs Şehitleri Caddesi üzerinde yapılmak istenen protesto öncesi polis saldırısı gerçekleşti. Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) milletvekilleri Gülistan Kılıç Koçyiğit, Burcu Gül Çubuk, Yılmaz Gün ve Ceylan Akça’nın da bulunduğu kitlenin cadde üzerinde toplandığı anda etrafı polis tarafından çevrildi. İzmir Valiliği’nin yasak kararını gerekçe gösteren polisler, bu sırada slogan atılmaya başlamasıyla birlikte kitleyi darp ederek gözaltına almaya başladı. 

Milletvekillerinin itirazları üzerine Halkların Demokratik Partisi (HDP) İzmir İl Örgütü’ne doğru yürüyüşe geçen kitlenin önü bir süre sonra tekrar kesildi. Yürüyüş sırasında konuşan Yeşil Sol Parti Milletvekili Gülistan Kılıç Koçyiğit, KDP’yi kınamak istediklerinde karşılarında AKP’nin polislerini bulduklarını kaydederek,  “Anayasal hakkımızı engellediniz, şimdi de yürüyüş yapmamızı engellemek istiyorsunuz. Derdiniz nedir? Nu bu KDP sevdası? KDP’yi savunmak size mi düştü? Kürtlerin birliğini engelleyeme kimsenin gücü yetmez. Ne polis ne devlet ne AKP ne de onunla işbirliği yapan kimsenin gücü yetmeyecek. Gerekirse bizi öldürün ama biz buna karşı direneceğiz” dedi.

VEKİLLERE ABLUKA

Kitlenin dağılmasının ardından basına açıklama yapmak isteyen milletvekillerinin etrafından basın mensupları da uzaklaştırıldı. Vekiller polis tarafından ablukaya alınırken, basın mensupları da darp edilerek alandan uzaklaştırıldı. 

Polis saldırısı sonucu aralarında HDP İzmir İl Eşbaşkanları Berna Çelik ve Çınar Altan’ın da bulunduğu çok sayıda kişi gözaltına alındı. 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version