Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Pire’de ölen yolcunun ardından: Yunanistan Denizcilik Bakanı Varvitsiotis istifa etti

Pire'de ölen yolcunun ardından: Yunanistan Denizcilik Bakanı Varvitsiotis istifa etti


– Yunanistan Denizcilik Bakanı Miltiadis Varvitsiotis, geçen hafta Pire limanında feribota binmeye çalışırken mürettebat tarafından denize itildiği için ölen Antonis Karyotis’in ardından yaptığı yorumların ardından istifa etmek zorunda kaldı. İstifasını sosyal medya platformu X üzerinden duyuran Varvitsiotis, “Giderek daha zehirli hale gelen bir saldırının hedefi haline geldiğini” savundu ve “Hiçbir şekilde kurbanı faillerle eşitlemediğini” öne sürdü.

YANLIŞ ANLAŞILDIĞINI SAVUNUYORDU

Varvitsiotis geçen hafta yaptığı açıklamada, bilet alan Karyotis’in gemiye bindikten sonra bilinmeyen bir nedenle gemiden indiğini ve daha sonra tekrar binmeye çalıştığını, bu sırada geri itildiğini ve gemi hareket ederken denize düştüğünü söyledi. Yunanistan’da öfke ve protestolara yol açan olayın ardından, Varvitsiotis de Yunan televizyonunda mürettebata sempati duyuyor gibi göründüğü için tepkiyle karşılaştı. Daha sonra özür dileyen Varvitsiotis, yorumlarının yanlış anlaşıldığını öne sürüyordu.

NE OLMUŞTU?

Yunanistan’ın Pire limanından ayrılmak üzere olan feribota son dakikada binmeye çalışan Antonis Karyotis, mürettebat tarafından denize itilince geminin pervanesine kapılarak ölmüştü. Geçen hafta salı günü meydana gelen olayın ardından Kandiye limanına doğru yola çıkan feribotun mürettebatı ve kaptanı gözaltına alınmıştı. Olayın kamera görüntülerinde mürettebatın koşarak gemiye yetişmeye çalışan 36 yaşındaki Karyotis’le arbede yaşadığı kayıtlara geçmiş, defalarca mürettebat tarafından itilen adamın denize düşmesine rağmen geminin normal seyrine devam ettiği ve kurtarmak için hiçbir çaba sarf edilmediği de görülmüştü. (DIŞ HABERLER)

Kaynak:
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version