Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Peyam Demir’in mezarı kitlesel ziyaret edildi


RIHA – Colemerg’te çıkan çatışmada yaşamını yitiren Peyam Demir’in Pirsûs’ta bulunan taziyesi ve mezarı kitlesel olarak ziyaret edildi. 

 

Colemerg’e bağlı Cîlo bölgesi Alandüz mıntıkasında 28 Mart’ta çıkan çatışmada yaşamını yitiren HPG’li Peyam Demir’in (Rêvan Suruç) taziyesi ve mezarı kitlesel olarak ziyaret edildi. 

 

Kadim Topraklarda Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma, Dayanışma ve Kültür Derneği (KATDER) öncülüğündeki heyet, Demir’in Pirsûs merkezde bulunan aile evi ve kırsal Şêwramezin mahallesindeki mezarını ziyaret etti. Taziye ve mezarlık ziyaretine Halkların Demokratik Partisi (HDP), Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) ve Yeşil Sol Parti Riha il ve ilçe örgüt temsilcileri, Barış Anneleri Meclisi, Riha Emek ve Demokrasi Platformu birleşenleri ve onlarca kişi katıldı. 

 

Kitle evde aileye taziyelerini ilettikten sonra aile ile birlikte mezarlığa doğru yola çıktı. Mezarlık girişinde bir araya gelen kitle “Şehît namirin” sloganları eşliğinde Demir’in mezarı başına kadar yürüyüş gerçekleştirdi. Ziyarette demokrasi mücadelesinde yaşamını yitirenlerin anısına saygı duruşunda bulunuldu. 

 

‘ONURSUZLUĞU KABUL ETMEYECEĞİZ’

 

Mezarlık ziyaretinde konuşan HDP Parti Meclis üyesi Salih Mevali, Demir’in ablukada defnedildiğini hatırlatarak, tepki gösterdi. Mevali, “Bu saatten sonra onursuzluğu kabul etmeyeceğiz. Cenazelerimizin bir gece vakti ablukada defin edilmesini kabul etmiyoruz. Buna sessiz kalan din insanlarını kınıyoruz” dedi. 

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version