Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Parlak: Bülbün’ün katledilmesinde Hewlêr güçleri sorumlu


HABER MERKEZİ – Yeşil Sol Parti Milletvekili Vezir Coşkun Parlak, KNK Hewlêr Temsilcisi Deniz Cevdet Bülbün’ün katledilmesinden Hewlêr güçlerinin sorumlu olduğunu belirterek saldırı ve tehditlere karşı birlik içerisinde olma çağrısı yaptı.

 

Hewlêr’de bulunan Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kurdistan Bölgesi Temsilciliği üyeleri ile Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) milletvekilleri, KNK Hewlêr Temsilcisi Deniz Cevdet Bülbün’ün katledilmesini yaptıkları açıklamayla kınadı. KNK Güney Kürdistan Temsilciliği’nde yapılan basın açıklamasında konuşan Yeşil Sol Parti Colemêrg Milletvekili Vezir Coşkun Parlak,  “Güney Kürdistan kentlerinde özgürlük savaşçıları her geçen gün katlediliyor. Kürdistan’ın dört parçasında AKP-MHP rejiminin baskıları nedeniyle Kürt halkına ve özgürlük savaşçılarına yönelik saldırılar gerçekleştiriliyor” dedi. 

 

‘SORUMLULAR HEWLÊR GÜÇLERİ’

 

Bülbün’ün Kürt halkının hakları için mücadele verdiğini belirten Parlak, “Deniz Bülbün, düşmanlar tarafından Kürt halkının birliği, kimliği ve dili uğruna canını feda etti” dedi. Parlak, Hewlêr’de bulunan KNK Güney Kürdistan Temsilciliğine yönelik düzenlenen saldırının sorumlusunun Hewlêr güçleri olduğunu ifade ederek katiller ve olayın arkasındaki güçlerin ortaya çıkartılması çağrısında bulundu. Parlak, “Çünkü bir KNK üyesinin katledilmesi Güney Kürdistanlı yurttaşların yaşamlarına yönelik tehlikeli bir durumdur” diye belirtti.

 

‘BİRLİK ÇAĞRISI’

 

KNK Güney Kurdistan Temsilciliği’ne yapılan saldırının Kürt halkına yapılmış bir saldırı olduğuna dikkati çeken Parlak, Kurdistan’ın dört bir yanındaki siyasi partilere, saldırı ve tehditlere karşı birlik içerisinde olma çağrısı yaptı. Parlak, “Kürt halkı birlik içerisinde olarak bağımsızlık mücadelesini sürdürebilir. Çünkü Kürt halkının geleceği tehlike altındadır. Dolayısıyla Kürdistan’ın işgaline karşı çıkarak mücadeleyi büyütmelidir” ifadelerini kullandı. 

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version