Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Paris sokaklarındaki son elektrikli skuter kaldırıldı: İki gün önce 12 yaşındaki çocuk ölmüştü

8 bin 234 skuterı bulunan üç firma kendi isteğiyle piyasadan çekildi


– Fransa’nın başkenti Paris’te uzun tartışmalara neden olan ve nisan ayında yapılan referandumla kiralanması yasaklanan elektrikli skuterlerin kaldırılması için söz konusu hizmeti sunan firmalara verilen süre bugün doldu. Dott, Lime ve Tier Mobility adlı şirketlerin kentte 2 bin 500 park alanında 15 bin skuterle sunduğu hizmet özellikle turist ve gençlerin ulaşım tercihleri arasında yer alıyordu. Söz konusu araçlar caddelere bırakıldığı, yaya geçişlerini engellediği için tepki çekiyordu.

İKİ GÜN ÖNCE 12 YAŞINDAKİ ÇOCUK SKUTER KAZASINDA ÖLDÜ

Paris’in Chessy bölgesinde çarşamba günü meydana gelen skuter kazasında 12 yaşındaki kız çocuk, araba çarpması sonucu öldü. Grand-Fossé bulvarında akşam saatlerinde meydana gelen kazaya ilişkin ilk bulgular, sürücünün kurallara uyduğunu ve skuteri kullanan çocuğun aniden önüne fırlaması sonucu kazanın yaşandığını gösteriyor. Çarpışmanın etkisiyle yaklaşık 40 metre uzağa fırlayan çocuk, olay yerine gelen sağlık ekiplerinin kalp masajına rağmen kurtarılamadı.

2019’DA YÜRÜRLÜĞE GİREN AĞIR CEZALAR DA KARMAŞAYI DURDURMADI

Nisan ayındaki referandumda seçmenlerin sadece yüzde 7.46’sı oy kullanırken, oylama sonucunda elektrikli skuterlerin yasaklanmasını isteyenlerin oranı yüzde 90 olmuştu. Referandum kararı, 2019’da yürürlüğe giren görünür giysiler giyme ve trafik akışına karşı araç kullanmama zorunluluğu da dahil ağır para cezalarının da sorunu çözmeye yetmemesinin ardından alınmıştı. Sonuçların açıklanmasının ardından açıklama yapan Paris Belediye Başkanı Hidalgo ise sonucu, “yerel demokrasinin zaferi” diye nitelemişti. Referandum öncesi kentte, 12 yaşından büyük herkesin e-skuter kiralayabiliyordu. (DIŞ HABERLER)

Kaynak:
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version