Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Özrü kabahatinden büyük! ‘Kanun Hükmü’ne sansürü kaldıran festival yönetimi yeni bir ‘suç’ uydurdu

CHP’li Antalya Büyükşehir Belediyesi’nden KHK mücadelesini anlatan belgesele sansür

KHK’lıların mücadelesini anlatan ‘Kanun Hükmü’ belgesel filmini gösterimden çıkaran festival yönetimi, gelen yoğun tepkiler üzerine geri adım atarak belgeselinin yarışma seçkisine alındığını duyurdu. ‘Kanun Hükmü’ filminin sansüre uğraması üzerine ilk önce jüri ardından da çok sayıda yönetmen 60. Antalya Altın Portakal Film Festivali’nden çekilme kararı almıştı.

Altın Portakal Film Festivali Yönetmeni Ahmet Boyacıoğlu sosyal medyadan yaptığı açıklamada Kanun Hükmü belgeselinin yeniden yarışma seçkisine alındığını duyurdu.

Boyacıoğlu X hesabından yaptığı paylaşımda, “22.09.2023 tarihinde yapılan duyuru ile 60. Antalya Altın Portakal Film Festivali Ulusal Belgesel Film Yarışması seçkisinden çıkarılan “Kanun Hükmü” adlı belgesel filmde yer alan kişi ile ilgili yargılama sürecinin devam etmediği tarafımızca belgelendiği için filmin yarışma seçkisine geri alınmasına karar verilmiştir.” İfadelerini kullandı.

SANSÜRDEN GERİ ADIM ATTILAR, YENİ BİR SUÇ TANIMI UYDURDULAR

Ancak Boyacıoğlu’nun açıklamasında yer alan ‘‘filmde yer alan kişi ile ilgili yargılama sürecinin devam etmediği tarafımızca belgelendiği için…’’ ifadesiyle yasalarda yer almayan yeni bir suç uydurması da tepkilere sebep oldu.

pic.twitter.com/VaKzKVL41a

— Antalya Altın Portakal Film Festivali (@AntalyaFF) September 28, 2023

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version