Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

‘Öğrencilere ücretsiz toplu taşıma hakkı tanınmalı’


ADANA – Adana’da ulaşım zamları ve sorunlarına dikkat çeken TİP’li öğrenciler, “Öğrencilere ücretsiz veya en azından ucuz toplu taşıma hakkı tanınmalıdır” dedi. 

Adana’da Türkiye İşçi Partisi (TİP) üyesi üniversite öğrencileri, Heykelli Park’ta yaptıkları basın açıklaması ile ulaşım zamlarını protesto etti.

Açıklamada basın metnini okuyan Rojbin Erdoğan, Adana’da yaşanan ulaşım sorunlarının artık dayanılmaz bir hal aldığını belirtti. Erdoğan, ulaşım sorununa karşı çözüm istediklerini söyleyerek, “Artık yeter! Belediye tarafından sık sık uygulanan zamlar, halkın cebinden daha fazla para çalmaktan başka bir şey değil. Özellikle öğrenciler, bu acımasızca artan maliyetlere dayanamaz hale geldi. Otobüs ve minibüs seferlerinin düzensizliği ve yetersizliği, öğrencilerin eğitimlerine zarar veriyor ve zamanlarını çalıyor. Belediye, ulaşım hizmetlerini yeterince denetlemediği için hizmet kalitesi çöküyor. Öğrenciler olarak, bu sorunları çözmek için somut adımlar atılmasını talep ediyoruz” dedi. 

Erdoğan, çözüm önerilerini ise şöyle sıraladı:

“* Öğrencilere ücretsiz veya en azından ucuz toplu taşıma hakkı tanınmalıdır. Ulaşım, bir hak olduğu kadar bir ihtiyaçtır ve bu hak her öğrenciye sunulmalıdır.

* Öğrencilere özel ve ekonomik ulaşım abonmanları sunulmalıdır. Öğrencilerin bütçelerine katkı sağlanmalıdır.

* Otobüs ve minibüs seferlerinin daha düzenli ve sık hale getirilmesi gerekmektedir.

* Ulaşım hizmetleri düzenli olarak denetlenmeli ve hizmet kalitesini artırmak için gerekli eğitimler sağlanmalıdır.

* Ancak bu sorunlarla sınırlı değiliz. Belediyenin sorunları ve yolların kötü durumu da apaçık ortada. Belediyenin seçim sürecinde parti gibi çalışması, şehrimizin sorunlarını görmezden gelmesi belediyenin sorumsuzluğunun bir işareti. Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’a sesleniyoruz! Adana halkının hakkını korumak ve şehri daha iyi bir yer haline getirmek için sorumluluğunuzu yerine getirmenizi talep ediyoruz.

* 65 yaş üstü yurttaşların ulaşım hakkı gasp edilmekte ve şoförler tarafından kötü muamele ile karşı karşıya kalmaktadır tekrar ediyoruz ulaşım en temel haktır para ile satılamaz. 

* Adana’daki öğrencilerin eğitimlerine ve geleceklerine daha iyi bir ulaşım sistemiyle destek olun. Belediyeden, bu çözüm önerilerini hayata geçirmesi ve Adana’nın ulaşım sorunlarını sona erdirmesi talebimizi yüksek sesle duyuruyoruz. Adalet için, dayanışma için, daha iyi bir gelecek için bir aradayız. Birlikte daha güçlüyüz.”

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version