Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

New York İtfaiye Teşkilatı: 11 Eylül’le bağlantılı ölen personel sayısı 343’e yükseldi

New York İtfaiye Teşkilatı: 11 Eylül'le bağlantılı ölen personel sayısı 343'e yükseldi


– New York İtfaiye Teşkilatı, 11 Eylül saldırılarıyla bağlantılı hastalıklardan ölen teşkilat mensuplarının sayısının 343’e yükseldiğini açıkladı. Böylece, saldırının gerçekleştirdiği gün ölen itfaiyecilerin sayısı ile saldırıyla bağlantılı ölümlerin sayısı eşitlenmiş oldu.

11 EYLÜL’DE MÜDAHALE EDEN PERSONELDEN 3 BİN 500’Ü KANSER

Son iki ölümün ardından açıklama yapan New York İtfaiye Müdürü Laura Kavanagh, “Bu ölümlerle birlikte kasvetli ve dikkate değer bir dönüm noktasına ulaştık” dedi. Kavanagh, “Bu üyelerimizin aileleri ve onları seven herkes için yüreğimiz yanıyor” diye ekledi. Belediye yetkililerine göre, saldırıların 22’nci yıldönümünden kısa bir süre sonra, acil tıp teknisyeni Hilda Vannata 20 Eylül’de kanserden, emekli itfaiyeci Robert Fulco ise 23 Eylül’de pulmoner fibrozis nedeniyle öldü. İtfaiye Teşkilatı, her iki hastalığın da “Dünya Ticaret Merkezi’nde kurtarma ve iyileştirme çalışmalarında geçirdikleri sürenin bir sonucu” olduğunu açıkladı. Teşkilat, 11 Eylül 2001’de ilk müdahalede bulunan 11 bin personelinin saldırıyla bağlantılı hastalıklardan muzdarip olduğunu ve 3 bin 500’ünün kanser hastası olduğunu belirtti.

NE OLMUŞTU?

11 Eylül 2001’in sabah saatlerinde ABD’de dört koordineli saldırı gerçekleşmişti. 19 saldırgan dört ticari yolcu uçağını kaçırmış, ilk iki uçağı New York’taki Dünya Ticaret Merkezi’ne çarptırmıştı. Üçüncü uçak ABD Savunma Bakanlığı Pentagon’u hedeflerken dördüncü uçak içindeki yolcuların saldırganlarla mücadelesi sonucu Washington yakınlarındaki tarlaya düşmüştü. Saldırılarda yaklaşık 3 bin kişi ölmüştü. Ayrıca, saldırılara müdahale eden acil yardım birimleri de o gün ve sonrasında ABD tarihindeki en büyük personel kaybını yaşamıştı. (DIŞ HABERLER)

Kaynak:
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version