Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Müebbet alan tutuklu ‘ağırlaştırılmış müebbet’ statüsünde tutuluyor


İSTANBUL – Tutuklu Mehmet Abay, müebbet hapis cezası aldığı halde sevk edildiği cezaevinde 7 aydır ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası statüsünde tutulduğunu belirterek, ağır tecrit koşullarının son bulmasını istedi. 

 

Antalya Yüksek Güvenlikli Cezaevi’nde tutulan Mehmet Abay, ajansımıza gönderdiği mektup aracılığıyla maruz kaldığı hak ihlallerini anlattı. Mektubunda, 3 Şubat 2023’te Tarsus Cezaevi’nden Antalya Cezaevi’ne sürgün edildiğini belirten Abay, müebbet hapis cezası almasına rağmen, 7 aydır ağırlaştırılmış müebbet hapis koşullarında tutulduğunu dile getirdi.

 

Abay mektubunda, gün boyu havalandırma hakkı bulunmasına rağmen, ağırlaştırılmış müebbet statüsünde tutulduğu için günde sadece 1 buçuk saat, 3 kişiyle havalandırmaya çıkarıldığını belirtti. 

 

‘TECRİT KOŞULLARI ALTINDAYIM’ 

 

Mevcut yasalara aykırı bir şekilde tecrit koşulları altında tutulduğunu belirten Abay, var olan uygulamaların fiilen bir cezalandırmaya dönüştürüldüğünü ifade etti. İhlallere karşı başvurduğu mercilerden herhangi bir yanıt alamadığını söyleyen Abay, mektubunda özellikle cezaevinin bu konuda muhatap olmaktan kaçındığını ve cezaevi yönetiminin her seferinde kendisine,  “Bu konu Adalet Bakanlığı’nı ilgilendiriyor. Biz bir şey yapamayız” şeklinde karşılık verdiğini belirtti.

 

İnsani ve kültürel bütün haklardan mahrum bırakıldığını belirten Abay, ağır tecrit koşullarından çıkarılarak, kendi statüsündeki tutuklularla birlikte kalmak istediğini ifade etti. Abay mektubun sonunda yasal ve hukuki olmayan uygulamaların son bulması çağrısında bulundu.

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version