Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

MKM’nin kurs kayıtları ay sonuna kadar sürecek

MKM’nin kurs kayıtları ay sonuna kadar sürecek


İSTANBUL – Müzik kursu kayıtlarının Eylül ayı sonuna kadar süreceğini aktaran MKM sanatçısı Zehra Suyu, asimilasyona karşı herkesi kurslara kayıt yaptırmaya davet etti. 

 

İstanbul Beyoğlu’nda faaliyetlerini sürdüren Mezopotamya Kültür Merkezi’nin (MKM), 2023 yılı müzik kursu kayıtları başladı. Kayıtlar, Eylül ayı sonuna kadar devam edecek. Kursa kayıt olanlara bağlama, piyano, keman, şan, gitar, duduk, flüt ve erbane dersleri verilecek. MKM sanatçılarından Zehra Suyu, asimilasyona karşı herkesi kurslara kayıt yaptırmaya davet etti. 

 

Zehra Suyu

 

KÜLTÜREL SOYKIRIM VE ASİMİLASYON

 

MKM’nin 1991’den bu yana Kürt kültürünü var etmeye çalıştığını ifade eden Suyu, asimilasyon ve kültürel soykırıma karşı mücadele ettiklerini dile getirdi. Her sene olduğu gibi bu sene de müzik atölyesi çalışmalarına başladıklarını belirten Suyu, “Eylül ayının sonuna kadar kayıtlarımız devam edecektir. Müzik atölyemizde bulunan enstrümanlar; bağlama, gitar, keman, yan flüt, erbane, şan ve piyanodur. Kayıt olanlar bu enstrümanlara dair dersler alacak. Derslerimize gençler, kadınlar yani kültürünü yaşamak isteyen, özellikle Kürt sanatını yaşamsallaştırmak isteyen herkes katılabilir” ifadelerini kullandı. 

 

Suyu, şunları söyledi: “Günümüzde halen devam eden kültürel bir soykırım var, yok edilmeye çalışılan bir kültür var. Ve bu kültürel soykırıma, asimilasyona karşı herkesi kendi kültürüne sahip çıkmaya ve kültürüyle buluşmaya davet ediyoruz.”

 

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version