Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

MİT’in kaçırdığı Koray Vural’ın annesi Hidayet Vural: ‘Feryadımı dünyaya duyuracağım, oğlum nerede?’

MİT’in kaçırdığı Koray Vural’ın annesi Hidayet Vural: ‘Feryadımı dünyaya duyuracağım, oğlum nerede?’


MİT tarafından Tacikistan’dan hukuksuz bir şekilde kaçırılarak Türkiye’ye getirilen iş adamı Koray Vural’ın annesi Hidayet Vural oğlunun akıbetinin İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ve MİT Başkanı İbrahim Kalın’a sordu. Feryadının dünya tarafından duyulana kadar her gün sosyal medyadan oğlunu soracağını belirten yüreği yanan anne Hidayet Vural, ‘‘Benim oğlumun suçu nedir? Siz bu memleketin hukuk devleti olduğunu söylüyorsunuz? Hukuk bu mu? Benim çocuğuma ne olduğunu bilmiyorum.’’ dedi.

Koray Vural’ın MİT tarafından kaçırılmasını dün Meclis’e taşıyan Yeşil Sol Parti Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu da Adalet Bakanlığı’na seslenerek ‘‘Günlerdir ortada olmayan Koray Vural nerede?’’ diye sormuştu.

29 yıldır Tacikistan’da yaşayan 46 yaşındaki Koray Vural 16 Eylül’de sabah 09.30 sıralarında işyerine giderken kimliği belirsiz maskeli kişiler tarafından bir arabaya zorla bindirilerek kaçırılmıştı.

🇹🇷#KorayVuralNerede
🇺🇸#FindOurDadKorayVural
Bir annenin feryadına cevap verin lütfen @adalet_bakanlik @yilmaztunc @ikalin1 @TC_icisleri @TC_Disisleri @HakanFidan @AliYerlikaya @AYMBASKANLIGI @ankarabarosuihm @InsanHaklariDB @kilicdarogluk @insanhaklariCHP pic.twitter.com/LPgaUyWqGa

— KorayVuralOfficial (@korayvural1977) September 22, 2023

‘‘FERYADIMI DÜNYA DUYACAK, OĞLUM NEREDE’’

7 gün önce MİT tarafından kaçırıldıktan sonra bir daha kendisinden haber alınamayan oğlu Koray Vural’ın hayatından endişe eden anne Hidayet Vural sosyal medyadan yayınladığı videoda yetkililere seslenerek oğlunun ortaya çıkarılmasını istedi.

‘‘Feryadımı dünya duyacak’’ diyen anne Hidayet Vural şöyle konuştu:

“Ben Hidayet Vural, Koray Vural’ın anasıyım. Benim oğlum bir haftadır yok. Tacikistan’da iş adamıydı. MİT’in aldığını söylüyor gazeteciler. Benim oğlum nerede? Ben buradan sesleniyorum; ben buradan İçişleri Bakanı’na Adalet Bakanı’na MİT Başkanı’na sesleniyorum. Benim oğlumun suçu nedir? Siz bu memleketin hukuk devleti olduğunu söylüyorsunuz? Hukuk bu mu? Benim çocuğuma ne olduğunu bilmiyorum. Ama ben oğlumu bulana kadar her gün aynı şeyi yapacağım. Feryadımı dünya duyacak. Benim oğlum bunu hak etmedi. Suçsuz, günahsız bir çocuğu neden kaç gündür tutuyorsunuz? Haber vermiyorsunuz? Bu zulüm çok.’’

NE OLMUŞTU?

29 yıldır Tacikistan’da yaşayan Koray Vural (46) 16 Eylül’de sabah 09.30 sıralarında işyerine giderken kimliği belirsiz maskeli kişiler tarafından bir arabaya zorla bindirilerek MİT tarafından kaçırıldı.

1994’te Duşanbe’ye üniversite eğitimi için gelen ve mezuniyet sonrası farklı eğitim kurumlarında öğretmenlik ve idarecilik yaptığı öğrenilen Koray Vural’ın 2016 yılında ticaret hayatına atıldığı, T.C pasaportunun süresi 2020 yılında bittiği ancak süresinin uzatılmadığı belirtilmişti.

3 çocuk babası olan Vural’ın eşinin Tacikistan vatandaşı olmasından dolayı süresiz oturma izni olduğu ve BM’ye güvenli ülkelerden birine yerleştirilme talebiyle başvuru yaptığını öğrenilmişti.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇


Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version