Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Mêrdîn’de husumetli aileler barıştı


MÊRDÎN – Mêrdîn’de husumetli aileler, DBP, HDP ve Yeşil Sol Parti’nin arabuluculuğunda barıştı.

 

Mêrdîn’in Artûklu ilçesine bağlı Qesra Ahmedê Xeyro (Esentepe) kırsal mahallesinde akraba olan Kaya aileleri arasında 4 ay önce meydana gelen yaralamalı bir kavga nedeniyle yaşanan husumet sonlandırıldı. Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), Halkların Demokratik Partisi (HDP) ve Yeşiller Sol Gelecek Partisi’nin (Yeşil Sol Parti) araya girmesiyle aileler arasında barış programı düzenlendi. Köyde bulunan taziye evinde gerçekleştirilen barış programına DBP Eş Genel Başkanı Saliha Aydeniz ile Yeşil Sol Parti Mêrdîn Milletvekilleri Kamuran Tanhan ve Beritan Güneş ile yüzlerce kişi katıldı. 

 

Siyasi partilerin yanı sıra sivil toplum örgütlerinin yöneticilerinin de aralarında bulunduğu heyeti, husumetli aileler birlikte karşıladı. 

 

Programda ilk olarak HDP Nisêbîn (Nusaybin) İlçe Eşbaşkanı Mehmet Şirin Barış söz alarak, iki aile arasındaki husumetin sonlandırılması için bir araya geldiklerini dile getirdi. Ardından DBP Eş Genel Başkanı Saliha Aydeniz söz aldı.  İki aile arasındaki barışta emeği geçenlere teşekkür eden Aydeniz, Kürtler için ittifak içinde olmak ve birliği sağlamanın her şeyden değerli olduğunu dile getirdi. Her iki ailenin barış için gösterdikleri iradenin önemli olduğunu kaydeden Aydeniz, Kürt halkının 100 yıldır zorluk ve zahmet içinde olduğunu ifade ederek, “Kürt halkının karşısında devletler, işgalciler ve iktidarların her zaman zulüm ve zorluk olsa da Kürtlerin direnişi dünya için bir örnektir. Bu nedenle halkımız ve ailemiz iyi bilmelidir ki; bu kadar büyük bir mücadele varken, küçük sorunlardan dolayı kendi içinde sorun yaşamamalıdır” dedi. 

 

Kürtler arasındaki çatışmalara izin verilmemesi gerektiğini ifade eden Aydeniz, kavga ve düşmanlığın rahat olduğunu ancak barışmanın zor olduğunu belirterek, “Kürt halkı her zaman birliğini ve ittifakını sağlamalı. Bugün buradaki barış Kürt halkı ve Kurdistan için de örnek olsun istiyoruz. Bütün barışlar için örnek olsun istiyoruz. Herkese teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı. 

 

Aydeniz’in konuşmasının ardından devam eden programda ailelerin fertleri karşılıklı tokalaşarak, barıştı.

 

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version