Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Meksika’da 12 kişinin parçalanmış cesedi bulundu

Meksika'da 12 kişinin parçalanmış cesedi bulundu


– Meksika’nın sanayi başkenti Monterrey’de, 12 kişinin parçalanmış cesetleri ve vücut parçaları kentin metropol bölgesinde yedi ayrı yere atıldı. Yetkililer, 2010’lu yıllarda kartel çatışmalarının şehri sardığı ve cesetlerin sokaklara bırakıldığı ya da köprülerden sarkıtıldığı kanlı dönemi hatırlatan olayın bölgedeki bir suç örgütünün iç çatışması sebebiyle yaşandığını düşünüyor.

CİNAYETLERDE KUZEYDOĞU KARTELİ ŞÜPHESİ

Nuevo Leon Başsavcısı Pedro Jardon, dün öğleden sonra, “(Cesetlerin yanına) bırakılan mesajlardan bir ilişki olduğu anlaşılıyor” dedi. Yerel basında ve sosyal medyada dolaşan sözde mesajların fotoğrafları, cinayetlerin Kuzeydoğu Karteli tarafından işlendiğini ve gruba sızma iddialarının intikamı olduğuna işaret ediyor. Başsavcılık, fotoğrafların gerçekliğini teyit etmedi. Ancak, salı günkü olayların koordineli bir saldırı gibi göründüğünü ve muhtemelen sınırdaki Tamaulipas eyaletinde bulunan bir suç örgütü içindeki iç çatışmadan kaynaklandığını söyledi.

2006’DAN BU YANA 340 BİNDEN FAZLA CİNAYET İŞLENDİ

Yakın zamanda yeni bir Tesla otomobil fabrikasının inşa edileceği Monterrey’de bu tür olaylar büyük ölçüde azalmıştı. Geçen yıl haziran ayında da, Meksika Körfezi kıyısındaki turistik Huasteca bölgesindeki bir yolda, yedi ceset bulunmuştu. Cesetlerin üzerinde, “Körfez’e çalıştığım için başıma bu geldi” mesajı ve bir çeteye işaret eden bir cümle bulunmuştu. Meksika’daki çeteler genellikle insanları kaçırıp, cesetleri bulunması zor yerdeki mezarlara herhangi bir iz bırakmadan gömdükleri biliniyor. Bu nedenle ülkede 1962’den bu yana çoğu suç örgütlerine atfedilen 110 binden fazla kayıp vakası kaydedildi. Resmi veriler birçok kayıp vakasının 2007’den sonra yaşandığını gösteriyor. Bu tarih, dönemin devlet başkanı Felipe Calderón’un da “uyuşturucuyla mücadelede savaş” başlattığı yıla denk geliyor. Kaybolanların üçte ikisi erkekler, beşte biri de 18 yaş altı insanlar oluşturuyor. (DIŞ HABERLER)

Kaynak:
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version