Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Lozan’da gençlerden tecride karşı kesintisiz mücadele kararı


LOZAN – Lozan’da tecride karşı eylem yapan gençler, kesintisiz mücadele edeceklerini deklere ederek, herkesi Abdullah Öcalan etrafında kenetlenmeye çağırdı. 

 

PKK Lideri Abdullah Öcalan’a yönelik mutlak tecridi kırmak ve fiziki özgürlüğünü sağlamak isteyen Tevgera Ciwanên Şoreşger (TCŞ) ve Jinên Ciwan ên Têkoşer (TekoJIN) aktivistleri tarafından İsviçre’nin Lozan kentinde bir eylem düzenlendi. “Cenga Azadiyê Serbixin” hamlesi kapsamında Lozan merkez tren istasyunu önünde  yapılan eylemde, sık sık Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğünün sağlanması taleplerinin yer aldığı sloganlar atıldı. 

 

Burada yapılan açıklamada konuşan TCŞ aktivisti Vedat Ceylaner, Abdullah Öcalan’ın sağlığı, güvenliği ve yaşamına ilişkin kaygılarını dile getirdi. Ceylaner, “Önder Apo üzerinde 29 aydır devam eden mutlak bir tecrit söz konusu. Önder Apo üzerinde sürdürülen tecrit derinleştikçe Kürt halkına ve Kürdistan’a yönelen saldırılar artarak derinleşmekte. Yine bu saldırılar  demokrasi ve özgürlükçü tüm güçler üzerinde bir faşizan baskı politikası haline getirilmektedir. İmralı İşkence ve Tecrit Sistemi uluslararası hegamonik güçler tarafından özel olarak dizayn edildi. Bu sistem Abdullah Öcalan’ın iradesine ve duruşuna yönelik saldırı politikasının sistemleşmiş halidir” dedi. 

 

‘KESİNTİSİZ MÜCADELE’

 

Ceylaner, açıklamanın devamında şunları aktardı: “30 aydır kendisinden hiçbir haber alınamayan Önder APO üzerindeki ağırlaştırılmış tecrit politikası tehlikeli bir durumu ifade etmektedir. Uluslararası hegemonik güçler ile Türk devleti Önder APO’nun direnişi karşısında tek çare olarak dünyada eşi benzeri görülmemiş bir konsept ile saldırmaktadır. Biz Kürt gençleri olarak Önder APO’ya dönük bu yönelimi asla kabul etmeyeceğiz. Ve bu temelde kesintisiz mücadele edeceğimizi deklare ediyoruz. 25 yıldır uluslararası bir komplo sonucu esaret altında tutulan Önder APO’ya dönük bu hukuksuz, insanlık dışı ve kabul edilemez politikaya karşı Kürt halkını ve dostlarını Önder APO etrafında kenetlenmeye çağırıyoruz.”

 

Yapılan açıklama sonrası yarın Fransa’nın Strasbourg kentinde Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğünün talep edileceği yürüyüşe katılım çağrısı yapan gençler eylemlerini sonlandırıldı.

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version