Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Libya’da ölen Yunan yardım misyonu üyesi beşe yükseldi: Savunma Bakanlığı’nda yas ilan edildi

Libya'da ölen Yunan yardım misyonu üyesi beşe yükseldi: Savunma Bakanlığı'nda yas ilan edildi


Yunanistan Savunma Bakanı Nikos Dendias bugün yaptığı açıklamada, pazar günü Libya’da meydana gelen bir trafik kazasında ölen Yunan insani yardım misyonu üyesinin sayısının beşe yükseldiğini duyurdu. Ölenlerin ikisinin sivil olduğunu belirten Dendias, Yunanistan Silahlı Kuvvetleri’nde üç günlük ulusal yas ilan edildiğini de duyurdu.

Libya’nın doğusunda selden en çok etkilenen Derne’ye giden Yunan yardım ekibini taşıyan otobüs ile bir araç çarpışmıştı. Kaza Yunan El-Beyda yolu üzerinde meydana gelmişti. Libya’nın doğusundaki Temsilciler Meclisi tarafından atanan hükümetin Sağlık Bakanı Osman Abdulcelil pazar günü televizyonda yayınlanan bir basın toplantısında meydana gelen trafik kazasında 19 kişilik Yunan ekibinden dördünün öldüğünü ve yedisinin durumu kritik olmak üzere 15 kişinin yaralandığını söylemişti. Abdulcelil kazaya karışan diğer araçta ise aynı aileden 3 kişinin öldüğünü ikisinin 2’sinin ağır yaralandığını açıklamıştı.

NE OLMUŞTU?

Orta Akdeniz’de etkili olan ve 10 Eylül’de Libya’nın doğusunu vuran “Daniel Fırtınası”, Bingazi, Beyda, Merc, Suse ve Derne kentlerinde sel felaketine neden olmuştu. Birleşmiş Milletler İnsani İşler Koordinasyon Ofisinden (OCHA) dün yapılan açıklamada, selin meydana geldiği Libya’nın Derne kentinde 11 bin 300 kişinin öldüğü, 10 binden fazla kişinin ise kayıp olduğu duyurulmuştu. (DIŞ HABERLER)

Kaynak:
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version