Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Lampedusa’dan yola çıkmıştı: İtalya’da 177 kişiyi taşıyan feribotta yangın

Lampedusa'dan yola çıkmıştı: İtalya'da 177 kişiyi taşıyan feribotta yangın


– İtalya sahil güvenliği, İtalya’nın Lampedusa adasından Sicilya’daki Porto Empedocle’ye giderken alev alan bir feribottan 27’si mürettebat 177 kişinin kurtarıldığını açıkladı. Feribotta Lampedusa’dan transfer edilen 83 göçmenin de bulunduğu belirtildi.

GEMİDE SOĞUTMA ÇLIŞMASI YAPILDI, LİMANA ÇEKİLECEK

Lampedusa’ya geri dönen üç kişi dışında tüm yolcular bir sahil güvenlik gemisine aktarıldı ve Porto Empedocle’ye doğru yola çıktı. Kurtarma sırasında sahil güvenlik, Cuma gecesi geç saatlerde makine dairesinde çıkan yangından etkilenen feribotta su jetleriyle soğutma çalışması yapıldı. İçinde hâlen mürettebatın bulunduğu geminin birkaç saat içinde limana çekilmesi bekleniyor.

LAMPEDUSA UĞRADIĞI GÖÇMEN AKINIYLA GÜNDEMDE

Akdeniz’de Tunus, Malta ve İtalya’nın Sicilya kıyıları arasında yer alan Lampedusa Adası, Avrupa Birliği’ne ulaşmak isteyen pek çok göçmenin ilk uğradığı liman ve nüfusu 6 binin biraz üzerinde. Ada, son günlerde uğradığı göçmen akınıyla gündemdeydi. Almanya ve İtalya arasında gerilimin yükselmesine neden olan göçmen akınıyla Yılbaşından bu yana İtalya’ya 127 binden fazla sığınmacı gelmiş durumda. Bu rakam geçen yılın aynı dönemine göre neredeyse iki kat daha fazla. Birleşmiş Milletler’e (BM) bağlı Uluslararası Göç Örgütü’ne (IOM) göre, bu yıl Kuzey Afrika’dan İtalya ya da Malta’ya ulaşmaya çalışan 2 binden fazla göçmen öldü. (DIŞ HABERLER)

Kaynak:
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version