Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Kuzey Kore liderinin kardeşi 7 bin dolarlık çantayla görüntülendi: Abisi Kim’le beraber Rusya’daydı

Kuzey Kore liderinin kardeşi 7 bin dolarlık çantayla görüntülendi: Abisi Kim'le beraber Rusya'daydı


– Dört yıl sonra ilk yurtdışı seyahatini Rusya’ya gerçekleştiren Kuzey Kore lideri Kim Jong-un’a eşlik eden kız kardeşi Kim Yo-jong lüks çantasıyla dikkat çekti. Kuzey Kore resmi haber ajansı Yonhap’ın servis ettiği bir fotoğrafta, cuma günü Rusya’nın Komsomolsk-on-Amur kentindeki Yuri Gagarin Havacılık Fabrikasını gezen Kim Yo-jong 7 bin dolar (yaklaşık 190 bin Türk Lirası) değerinde çantayla görüntülendi. Kim Jong-un’a eşlik eden kardeşinin elindeki Dior marka çantaya şu anda lüks Fransız markası Dior’un resmi internet sitesi üzerinden erişilebiliyor.

DEVLETE AİT MAĞAZALARDA SATILDIĞI İDDİA EDİLİYOR

Kuzey Kore’nin başkenti Pyongyang’daki devlete ait mağazaların, müşterilerden ABD doları alarak ve para üstü olarak Kuzey Kore wonu vererek lüks mallar sattığı öne sürülüyor. Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin 2270 sayılı kararına göre lüks markaların Kuzey Kore’ye ithalatı açıkça yasaklanmış olsa da Kim ailesinin kendileri için lüks mallar ve gıda tedarik eden ayrı bir kuruluşu olduğu da iddialar arasında.

KIZI DA PAHALI KIYAFETLE GÖRÜLMÜŞTÜ

Kim ailesi ilk kez lüks kıyafetlerle kameralar önüne çıkmıyor. Kim’in kızı Kim Ju-ae’de mart ayında takip ettiği kıtalararası balistik füze denemesi sırasında yaklaşık 2 bin dolarlık bir ceket giyerken görüntülendi. Kim Jong-un da daha önce 13 bin 400 dolarlık bir kol saatiyle kameraların karşısına geçmişti.

KİM, ZIRHLI TRENİYLE DÖNÜŞ YOLUNDA

Öte yandan, Rus haber ajanslarının aktardığına göre Kuzey Kore lideri Kim Jong-un, bir haftalık Rusya ziyaretinin ardından bugün trenle ülkesine doğru yola çıktı. Rus devlet haber ajansı RIA tarafından Pazar günü yayınlanan bir videoda Kim’in Rusya’nın Uzak Doğu kenti Artyom’da kırmızı bir halı üzerinde tren vagonuna doğru yürüdüğü ve askeri bando eşliğinde el sallayarak veda ettiği görülüyor. Kuzey Kore devlet haber ajansı KCNA, Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti’nin baş harflerini kullanarak yaptığı açıklamada, ülkesinden nadiren ayrılan Kim’in gezisinin “Kuzey Kore ile Rusya arasındaki ilişkilerin gelişim tarihinde yeni bir dostluk, dayanışma ve işbirliği döneminin açıldığına” işaret ettiğini aktardı. (DIŞ HABERLER)

Kaynak:
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version