Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un, Rusya’nın hipersonik füzelerini inceledi: Rusya Savunma Bakanı Şoygu eşlik etti

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un, Rusya'nın hipersonik füzelerini inceledi: Rusya Savunma Bakanı Şoygu eşlik etti


Kuzey Kore lideri Kim Jong-un Cumartesi günü Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu eşliğinde Rusya’nın nükleer kapasiteli stratejik bombardıman uçaklarını, hipersonik füzelerini ve savaş gemilerini denetledi. Kim, Rusya’nın Pasifik kenti Vladivostok’a yaklaşık 50 km uzaklıktaki Knevichi havaalanında, kendisini selamlayan Savunma Bakanı Sergey Şoygu tarafından karşılandı. Kuzey Kore lideri daha sonra bir şeref kıtasını denetledi.

Amerika Birleşik Devletleri ve Güney Kore, Moskova’nın Pyongyang ile dostluğunun yeniden canlanmasının Kuzey Kore’ye Rusya’nın hassas füze ve diğer teknolojilerine erişim imkanı vermesinden ve Rusya’nın Ukrayna’daki savaşında Kuzey Kore’den silah yardımı yapılmasından endişe ediyor. Dün Kremlin Kim’in ziyareti sırtasında askeri ya da başka bir alanda anlaşma imzalanmayacağını açıklamıştı.

Rusya Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre Şoygu, Kim’e Rusya’nın nükleer silah taşıma kapasitesine sahip olan ve nükleer hava saldırı gücünün bel kemiğini oluşturan Tu-160, Tu-95 ve Tu-22M3 stratejik bombardıman uçaklarını gösterdi. Şoygu bir uçak için Kim’e “Moskova’dan Japonya’ya uçabilir ve sonra tekrar geri dönebilir” dedi. Kim’in uçaktan füzelerin nasıl ateşlendiğini sorduğu, zaman zaman başını salladığı ve gülümsediği görüldü. Şoygu Kim’e “Kinjal” hipersonik füzeleriyle donatılmış MiG-31I süpersonik önleme uçağını da gösterdi.

Kinjal, nükleer ya da konvansiyonel savaş başlığı taşıyabilen, havadan fırlatılan bir balistik füzedir. Rapor edilen menzili 1,500 ila 2,000 km olup 480 yük taşıyabilmekte ve ses hızının 10 katına kadar çıkabilmekte. Uçak ve füzelerin ardından Kim, Rus donanmasının bir gösterisini izleyeceği Vladivostok’taki Rusya’nın Pasifik filosuna ait bir savaş gemisini de denetledi. (DIŞ HABERLER)

Kaynak:
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version