Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Küba, vatandaşlarını hedef alan insan kaçakçılığını duyurdu: ‘Ukrayna’da savaşmak için zorlandılar’

Küba, vatandaşlarını hedef alan insan kaçakçılığını duyurdu: 'Ukrayna'da savaşmak için zorlandılar'


Küba Dışişleri Bakanlığı pazartesi günü yaptığı açıklamada, vatandaşlarını Ukrayna’daki savaşta Rusya için savaşmaya zorlayan bir insan kaçakçılığı şebekesini ortaya çıkardığını ve Kübalı yetkililerin şebekeyi “etkisiz hale getirmek ve dağıtmak” için çalıştığını söyledi.

Küba Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada çok az ayrıntı verildi ancak kaçakçılık şebekesinin hem Moskova’dan binlerce kilometre uzaklıktaki Karayip’taki ada ülkesinde hem de Rusya’da faaliyet gösterdiği söylendi.

Küba hükümetinin açıklamasında ise “İçişleri Bakanlığı, Rusya’da yaşayan Küba vatandaşlarını ve hatta Küba’daki bazı vatandaşlarını Ukrayna’daki savaş operasyonlarına katılan askeri güçlere dahil etmek için Rusya’dan faaliyet gösteren bir insan kaçakçılığı ağının etkisiz hale getirilmesi ve çökertilmesi için çalışıyor” dendi. Açıklamada “Bu tür girişimler etkisiz hale getirilmiş ve bu faaliyetlere karışan kişiler hakkında cezai takibat başlatılmıştır” ifadesi kullanıldı.

Rus hükümeti iddialar hakkında yorum yapmadı. Rusya geçen yıl silahlı kuvvetlerinin mevcudunu yüzde 30’dan fazla arttırarak 1,5 milyon muharip personele çıkarma planını açıklamıştı. Mayıs ayı sonlarında Ryazan kentindeki bir Rus gazetesi, birkaç Küba vatandaşının Rusya silahlı kuvvetleriyle sözleşme imzaladığını ve Rus vatandaşlığı karşılığında Ukrayna’ya gönderildiğini duyurmuştu. Küba Dışişleri Bakanlığı’nın açıklamasının Ryazan’daki haberle bağlantılı olup olmadığı henüz belli değil. (DIŞ HABERLER)

Kaynak:
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version