Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Kremlin doğruladı: Erdoğan-Putin görüşmesi 4 Eylül’de Soçi’de

Kremlin doğruladı: Erdoğan-Putin görüşmesi 4 Eylül'de Soçi'de


Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’ın dün Moskova’da Rus mevkidaşı Sergey Lavrov ile görüşmesinin ardından Kremlin Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Putin arasında beklenen görüşmenin 4 Eylül’de Rusya’nın Karadeniz kıyısındaki Soçi kentinde gerçekleşeceğini doğruladı.

‘GÖRÜŞME PAZARTESİ GÜNÜ OLACAK’

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 4 Eylül’de Soçi’de görüşeceğini söyledi. Günlük basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Peskov, “Görüşme pazartesi günü Soçi’de yapılacak” yanıtını verdi. Peskov, Putin ve Erdoğan’ın öğle saatlerinde bir araya geleceğini belirtti.

FİDAN BUGÜN RUSYA SAVUNMA BAKANI ŞOYGU İLE GÖRÜŞECEK

Dışişleri Bakanı Fidan da dün Lavrov ile yaptığı basın toplantısında Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in yakın zamanda Soçi’de bir araya geleceğini söylemiş bu görüşmede iki liderin Türkiye-Rusya arasındaki ikili ilişkiler ve bölgesel gündemlerinde bekleyen konuları etraflıca değerlendireceklerini ifade etmişti. Fidan, Moskova ziyaretinin de Erdoğan- Putin arasındaki görüşmeye hazırlık niteliğinde olduğunu söylemişti.

Fidan bugün Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu ile de görüşecek.

ANA GÜNDEM MADDESİ KARADENİZ TAHIL GİRİŞİMİ

Reuters haber ajansına konuşan Türkiyeli yetkililer iki liderin görüşmede Ukrayna’daki savaşın yanı sıra ele alacağı ana konunun Ukrayna tahılının Karadeniz üzerinden ihracatına izin veren Karadeniz Tahıl Anlaşması olacağını söylemişti. Rusya, Türkiye ile Birleşmiş Milletler arabuluculuğuyla 2022 yılında imzalanan Karadeniz Tahıl Anlaşması’ndan Temmuz ayında anlaşmanın Rusya’yı ilgilendiren kısımlarının uygulanmadığı gerekçesiyle çekilmişti. Ankara o tarihten bu yana Moskova’yı anlaşmaya geri dönmeye ikna etmeye çalışıyor.

ZELENSKİY’NİN DANIŞMANI: İTİBARIN OLSUN İSTİYORSAN KENDİNE SAYGIN OLMALI

Ukrayna Cumhurbaşkanlığı Danışmanı Mikhaylo Podolyak is Erdoğan – Putin görüşmesine ilişkin açıklamasında Erdoğan’ı eleştirdi. Ukrayna merkezli Kanal 24’ün aktardığına göre,Podolyak, “Erdoğan’dan bağımsız olarak söylüyorum, eğer itibarın olsun istiyorsan kendine saygın olmalı. Putin’in bir şeye ihtiyacı varsa, sen sonu çağıracaksın. Gelmezse de onu dikkate almadığını göstereceksin. Ancak bu hareketle küresel bir itibar sahibi olduğunu kanıtlarsın. Ofisinden çıkıp 3 metre öteye gitmeye ve güvenlik olmadan yürümeye korkan birinin yanına gitmekten bahsediliyorsa, o zaman bu, itibarın bir ‘hiç’ demek olduğu anlamına gelir” dedi. (DIŞ HABERLER)

Kaynak:
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version