Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Kosova’nın kuzeyinde çatışma: Bir polis öldü, biri de yaralı

Kosova’nın kuzeyinde çatışma: Bir polis öldü, biri de yaralı


– Kosova’nın kuzeyinde çoğunlukla Sırpların yaşadığı Kuzey Mitrovica’da yolu kapatan silahlı Sırpların polise ateş açması sonucu bir polis öldü, bir polis yaralandı. Kosova polisinden yapılan açıklamada, silahlı bir grup Sırp’ın, Bajnske köyü girişindeki köprünün üzerine iki adet plakasız kamyon yerleştirilerek köy yolunu kapattığı ve pusu kurduğu belirtildi.

KOSOVA-SIRBİSTAN SINIRI KAPATILDI

AA’nın aktardığına göre açıklamada, ihbar üzerine olay yerine giden polislere el bombaları da dahil olmak üzere çeşitli silahlarla ateş açılması üzerine çatışma çıktığı belirtildi. Çatışmada yaralanan polislerin hastaneye kaldırıldığı aktarılan açıklamada, tüm çabalara rağmen bir polis memurunun öldüğü ifade edildi. Açıklamada, hafif yaralı diğer polis memurunun hayati tehlikesinin bulunmadığı bildirildi. Olayın ardından, bölgeye çok sayıda güvenlik gücü sevk edilirken, Kosova ile Sırbistan arasındaki Brnjak sınır geçiş noktası da kapatıldı.

KURTİ: BELGRAD DESTEKLİ ORGANİZE SUÇ ÜLKEMİZE SALDIRIYOR

Kosova liderleri de saldırıya sosyal medya hesaplarından yaptıkları paylaşımlarla tepki gösterdi. Kosova Cumhurbaşkanı Vjosa Osmani, “Kuzeydeki cinayet, Sırp suç çeteleri tarafından planlandı ve uygulandı” ifadesine yer verdi. Kosova Başbakanı Albin Kurti de “Belgrad’ın siyasi, mali ve lojistik desteğiyle organize suç, ülkemize saldırıyor” ifadesini kullandı.

MAYIS AYINDAKİ ÇATIŞMALARIN ARDINDAN BÖLGEDE TANSİYON YÜKSEK

Kosova’nın kuzeyinde mayıs ayında 90’dan fazla NATO barış gücü askeri ve 50 kadar Sırp protestocunun yaralandığı çatışmaların ardından Kosova’da tansiyon yükselmişti. Nüfusun yüzde 90’ından fazlasını Arnavutların oluşturduğu ülkede, Sırplar sadece kuzey bölgesinde çoğunlukta.

1990’lı yıllardaki savaşın ardından iki ülke arasındaki ilişkilerin normalleştirilmesine yönelik Avrupa Birliği (AB) destekli görüşmeler geçen hafta tıkanmıştı. AB dış politika şefi Josep Borrell ise Kosova’yı Sırpların çoğunlukta olduğu belediyelere daha fazla özerklik sağlayacak bir birlik kurmamakla suçlamıştı. (DIŞ HABERLER)

Kaynak:
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version