Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Kolombiya Devlet Başkanı Petro’nun oğlu yargılanacak: Kara para aklamakla suçlanıyor

Kolombiya Devlet Başkanı Petro'nun oğlu yargılanacak: Kara para aklamakla suçlanıyor


– Güney Amerika ülkesi Kolombiya’da başsavcılık, Devlet Başkanı Gustavo Petro’nun oğlu Nicolas’ın Atlantico eyaletinde siyasetçi olarak görev yaptığı sırada yasadışı zenginleşme ve kara para aklama suçlarını işlediği iddiasıyla yargılanacağını açıkladı. Başsavcılık, Devlet Başkanı Petro’nun en büyük oğlu aleyhinde hazırlanmış iddianamenin Barranquilla’daki mahkemeye sunulduğunu da ekledi.

SAVCILARLA İŞBİRLİĞİ SÖZÜNÜ TUTMADI

Başsavcılığa göre, Petro’nun savcılarla yaptığı işbirliği anlaşmasıyla kendisine ceza indirimi ve ev hapsi gibi avantajlar sağlanabilirdi. Ancak anlaşma, olaya karışan diğer kişilerle ilgili bilgi ve kanıtların teslim edilmesi için belirlenen son tarihin geçmesi nedeniyle düştü. Yetkililer, yakın zamanda davaya bakması için bir hakim atanacağını belirtti.

NEREDEN GELDİĞİ BELLİ OLMAYAN 394 BİN DOLAR

İddianamedeki suçlamalara göre Nicolas Petro, uyuşturucu kaçakçılığı yapmakla suçlanan kişilerden, onları Gustavo Petro’nun barış planlarına dahil etme karşılığında para aldı. Ağustos ayındaki bir duruşmada Petro suçsuz olduğunu öne sürdü. Ancak, kendisini nereden geldiği belli olmayan parayla 394 bin dolar değerinde mülk satın almakla suçlayan savcılarla işbirliği yapacağını söyledi.

AĞUSTOS AYINDA ŞARTLI TAHLİYE EDİLMİŞTİ

Petro’nun en büyük oğlu Nicolas, temmuz ayında Atlantico’nun başkenti Barraquilla’da, benzer suçlamalarla tutuklu bulunan eski eşi Daysuris del Carmen Vasquez ile birlikte tutuklanmıştı. Ağustos başındaki bir duruşmada kendisi hakkında şartlı tahliye kararı verilen Petro’nun yargılama süresince Barranquilla şehrinden ayrılmaması emredilmişti. (DIŞ HABERLER)

Kaynak:
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version