Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Kobanê Davası: Mafya içerisinden biri soruşturmayı yürüttü


ANKARA – Kobanê Davası’nda avukat Erdal Kuzu, Ankara Cumhuriyet Başsavcısı olduğu dönemde soruşturmayı yürüten savcı Yüksel Kocaman’ın mafya ilişkilerine işaret ederek, “Bu dava mafya içerisindeki birinin yürüttüğü soruşturma üzerinden yürütülmüştür” dedi.

 

DAİŞ’in Kobanê’ye yönelik saldırısı sonrasında Kurdistan ve Türkiye’nin pek çok kentinde 6-8 Ekim 2014’te yaşanan protestolar nedeniyle Halkların Demokratik Partisi (HDP) eski Eş Genel Başkanları Figen Yüksekdağ ve Selahattin Demirtaş’ın da aralarında bulunduğu 18’i tutuklu 108 siyasetçinin yargılandığı Kobanê Davası’nın 32’nci duruşmasının 3’üncü oturumuna, Sincan Kapalı Cezaevi Kampüsünde bulunan Ankara 22’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam edildi. 

 

Duruşma, verilen aranın ardından Kürt siyasetçi Gülser Yıldırım’ın avukatların savunması ile devam etti.

 

‘MECLİS ARAŞTIRMASI KARANLIK NOKTALARI AÇIĞA ÇIKARACAKTIR’

 

İlk olarak söz alan Avukat Azat Yıldırım, YPG’nin ve IŞİD’e karşı verdiği mücadelenin o dönemde iktidar tarafından tanındığını anımsattı. Devletin o dönemde YPG’yi “terör örgütü” olarak tanımlamadığını belirten Yıldırım, “Eşbaşkanlar ve HDP’lilerin gözaltı tarihinde bile YPG ‘terör örgütü’ olarak tanımlanmıyor. Bu kapsamda yasa geriye dönük olarak işleyemez. HDP o dönemde IŞİD’e karşı sivil bir kesimin gösterilere katılması üzerine bir tweet atmış. Burada şiddete temas edilmemiştir. Protesto bir haktır. Tweetin şiddete yönelik çağrı yaptığına yönelik sorularımız cevaplanmamaktadır. Meclis’in araştırması elbette ki bazı karanlık noktaları gün ışığına çıkaracaktır. Bu yüzden üstü örtülmektedir. Olaylarda en çok HDP’liler zarar görmüş, yaşamını kaybetmiştir” diye konuştu.

 

OBJEKTİF BİR YARGILAMA

 

İddianameye ve mütalaaya dikkat çeken Yıldırım, dönemin Başbakanı Ahmet Davutoğlu’nun “Kobanê’de direnenleri alınlarından öpüyorum” sözlerini anımsatarak şunları söyledi: “Bu olayların bir tarafında HDP varsa, diğer tarafında devlet vardır. Asya Abdullah’ın Türkiye’ye girmesine izin veren vali. Bunların da adil yargılanmanın bir unsuru olarak yaptıkları eylemleri savunmaları gerekir. Biz neden tek taraflı bir siyasal yargılamadan bahsediyoruz. Çünkü objektif bir yargılama söz konusu değil. Kobanê olaylarında görev alan hiçbir devlet yetkilisi bu dosyada yoktur. Bu eksik ve reddedilmesi gereken bir iddianamenin söz konusu olduğunu gösterir. Kanun önünde eşitlik ilkesine aykırı bir durum söz konusudur.”

 

‘SORUŞTURMAYI MAFYA İÇERİSİNDEKİ BİRİ YÜRÜTTÜ’

 

Ardından söz alan avukat Erdal Kuzu ies, Ankara Cumhuriyet Başsavcısı olduğu dönemde soruşturmayı yürüten ve şu anda da Yargıtay üyesi olan Yüksel Kocaman’ın dahil olduğu mafya ilişkilerine dikkat çekerek, “Bu dava mafya içerisindeki birinin yürüttüğü soruşturma üzerinden yürütülmüştür. Bu nedenle bu dava bitmelidir. Kim bilir bu dava için neler neler almıştır. Bu nedenle bütün vekillerin beraat etmesi gerekmektedir” dedi.

 

Duruşmaya yarın 13.30’da devam etmesi üzerine ara verildi.

 

 

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version