Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Kılıçdaroğlu: Mansur Bey bizim belediye başkan adayımızdır

Kılıçdaroğlu: Mansur Bey bizim belediye başkan adayımızdır


CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 2024 yılının Mart ayında gerçekleşecek olan yerel seçimlerde CHP’nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayının Mansur Yavaş olduğunu söyledi.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, partisinin 100. Yıl Hatıra Ormanı açılışında konuştu. Yerel seçimlerde Ankara Büyükşehir Belediyesi için adaylarının mevcut belediye başkanı Mansur Yavaş olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, “Yavaş bizim belediye başkanımızdır ve adayımızdır” dedi.

Kılıçdaroğlu, ayrıca CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu’nun TSK’ye yönelik iddialarına ilişkin “Konuyla ilgili açıklamayı parti sözcümüz yaptı. TSK bizim göz bebeğimizdir” ifadelerini kullandı.

“SADECE BİR FOTOĞRAFI ALIP TROLLER ÜZERİNDEN CHP’YE SALDIRMAK KADAR AKIL DIŞI BİR ŞEY OLAMAZ”

Kılıçdaroğlu, bir gazetecinin “CHP’nin 100. Yıl için hazırladığı videoda kullanılan bir görüntüye ilişkin” sorusuna şu cevabı verdi:

“Trollere şunu söylemek isterim. Bu konuda genel başkan yardımcımız bir açıklama yaptı. Orada söz konusu olan Kıbrıs Çıkarması sırasında EOKA’cıların nasıl gömüldüklerini anlatan bir karedir. Çünkü önce onlar gösteriliyor arkasından nasıl gömüldüklerini arkasından da Türk bayrağının nasıl çıktığını gösteriyor. Sadece bir fotoğrafı alıp o fotoğraf üzerinden, troller üzerinden CHP’ye saldırmak kadar akıl dışı bir şey olamaz. Bunlara sormak isterim; Süleyman Şah Türbesi kaçırılırken bunlar neden hiç seslerini çıkarmadılar? Neden sadece Kılıçdaroğlu Süleyman Şah Türbesi’ne sahip çıktı? Bunlar CHP’yi bilmiyorlar, CHP’yi karalamaya çalışıyorlar. Cumhuriyet Halk Partisi Türkiye Cumhuriyeti Devleti demektir. Biz bu devleti kuran bir gelenekten geliyoruz. Ecevit’in Kıbrıs çıkarmasında rahmetli Erbakan ile birlikte nasıl mücadele verdiğini, EOKA’cıları nasıl toprağa gömdüğünü, nasıl bayrağımızı dalgalandırdığını herhalde onlar unuttular ama biz unutmadık ve unutmayacağız. Cumhuriyet Halk Partisi Türkiye demektir. Herkesin bunu bilmesini isterim.”

YAVAŞ: AYNEN DEVAM EDECEĞİZ

ABB Başkanı Mansur Yavaş ise Kılıçdaroğlu’nun adaylığıyla ilgili açıklaması üzerine “Biz kendimize güveniyoruz. Büyük bir oy farkı ile seçilebileceğimize inanıyoruz. 4 buçuk yıldır hizmet ettik. Farklı bir belediyecilik anlayışı ortaya koyduk. Yolsuzluklarla mücadele ettik. İsraf etmeden, sadece Ankara halkının ihtiyaçları için hizmet ettik. Aynen devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

 

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version